lauantai 23. maaliskuuta 2019

Matkavinkit Madridiin - joulu Madridissa

Lomailin joulunaikaan Madridissa. Espanjan pääkaupunki on erinomainen matkakohde kun etsit paikkaa jossa yhdistyvät suurkaupungin mahdollisuudet ja pikkukaupungin tunnelma. Joulun tienoilla kaupungin viehätystä lisää runsaat jouluvalot, joita kaupunkilaiset lähtevät iltaisin sankoin joukoin ihastelemaan. Olen ollut Madridissa kahdesti jouluna. Tässä vinkkejä kaupungista nauttimiseen menit sinne mihin aikaan vuodesta hyvänsä.


Ravintolavinkit:


La Lupita (Calle Villanueva 15): huikean hyvä meksikolainen ravintola Salamancan hienostoalueella, lähellä Retiro-puistoa. Parhaat koskaan syömäni tonnikala-tacot. Delicioso!

Calle Cava Baja: Tapas-baarien täyttämä katu La Latinan kaupunginosassa. Kadulla oli monta mielenkiintoista ravintolaa, me testasimme Pintxame-nimisen paikan. Tiski täynnä herkullisia pitxoja, kiva puheensorina, pystypöydät. Erinomaista!

Mercado de San Ildefonso (: streetfood-henkisten ruokakojujen täyttämä kauppahalli Malasañan kaupunginosassa. Kiva tunnelma, ei niin turistirysämäinen kuin Mercado de San Miguel.


Kaupunginosat:


Malasaña: ravintoloita, kahviloita, pikkukauppoja, tunnelmallisia pikkukatuja. Täydellinen paikka päämäärättömään holjailuun. Illalla hyvä kohde ravintolakierrokselle.


La Latina: eläväinen kaupunginosa, paljon ravintoloita ja Madridilaista fiilistä. Sunnuntaisin ja pyhäpäivinä valtavan isot markkinat (El Rastro) jolloin kadut täyttyvät sadoista kirppurotitavaran myyjistä ja antiikkikauppiaista.


Joulu Madridissa:


Sää on joulunaikaan Madridissa aika mukava: päivällä aurinko lämmittää mukavasti ja lämpötila saattaa kavuta yli 10 asteeseen. Illalla ja aamuisin on viileää: kevyt toppatakki on ehdoton valinta koska sää viilenee nollan tienoille. 
Kaupat ja ravintolat menevät kiinni jouluaatto-iltana kuuden maissa ja availevat vähitellen oviaan joulupäivänä illalla, jos silloinkaan. Auki olevan ruokapaikan etsintä on tuona aikana haasteellista, koska oman kokemukseni mukaan ainoat avoinna olevat paikat tänä aikana olivat kebab-paikat ja halpis-pizzeriat. Myös isot ketjuravintolat (esim. Hard Rock Cafe tms.) saattavat olla auki. Tapaninpäivänä paikat olivat pääasiassa jo normaaliin tapaan auki.
Isoin joulutori löytyy Plaza Mayorilta. Myynnissä pääasiassa krääsää ja hassuja hattuja. Jos etsit tunnelmallista, keskieurooppalaistyyppistä joulutoria, jossa hehkuviini höyryää ja joulutunnelma on käsinkosketeltava, matkusta Saksaan - Madridista et sellaista löydä. Lisäksi toinen kojukeskittymä löytyi Opera-metroaseman vierestä Plaza de Isabel II :lta: täällä oli muutamia herkkukojuja ja churro-kioski.
Madridin jouluvalot ovat nähtävyys sinänsä: niitä on paljon ja ne ovat todella näyttäviä. Iltaisin tunnelma tiivistyy keskustan kaduilla ja Puerta del Solilla kun väki lähtee kaupungille ihastelemaan valoja. Ryysis on melkoinen ja tunnelma iloinen.














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti