lauantai 8. kesäkuuta 2019

Matkavinkit Aveiroon, Portugaliin (ja vähän rantaelämää Costa Novassa)

Yhdistimme lomaamme Portossa (lue lisää täältä) parin päivän vierailun Aveirossa. Aveiro sijaitsee n. 80 km Portosta etelään, ja sinne pääsee Portosta kätevästi junalla: junia lähtee São Benton asemalta useita päivässä ja matka kestää reilun tunnin. Aveiro on uskomattoman idyllinen ja valokuvauksellinen pikkukaupunki. Kaupunkia halkoo muutama kanaali, siksi paikkaa tituleerataan Portugalin Venetsiaksi. Pari-kolme päivää oli juuri sopiva aika tutustua kaupunkiin. Iso pääkanaali halkoo kaupungin kahtia: toisella puolella sijaitsee idyllinen vanhakaupunki ja turistikeskus - se jonne suurin osa päiväretkellä olevista keskittyy. Kannattaa tehdä kävely myös kanaalin toiselle puolelle, esimerkiksi kävelykatu Rua de Coimbralle: täältä löydät kivoja pikkuputiikkeja, kahviloita ja ravintoloita. Tältä puolelta kaupunkia löydät myös jättimäisen ostoskeskuksen Forum Aveiron.


Rantaelämää Costa Novassa


Yhdistimme Aveiron reissuun retken rannalle Costa Novaan. Tämä merenrantakaupunki sijaitsee n. 10 kilometrin päässä Aveirosta, ja on tunnettu raidoitetuista taloistaan, jotka luovat kaupungille omaleimaisen ilmeen. Tämä jos mikä oli todellinen Instagram-kohde: taloista saa kivoja kuvia (kunhan vaan saa rajattua kuvasta pois ne kymmenet Instagram-influensserit jotka poseeraavat talojen edessä; osa hyppi ihmisten kotien pihaan täydellisen kuvan varmistamiseksi - tällaista rajoittunutta introvertti-suomalaista ahdisti).
Costa Novaan pääsi Aveirosta bussilla, matka kesti reilut puoli tuntia. Aikataulut löytyivät bussipysäkeiltä, tosin meidän tapauksessamme ne vaikuttivat olevan vain suuntaa-antavia koska niin meno kuin paluukyytikin toteutuivat aivan satunnaisessa ajassa. Helteisenä heinäkuisena lauantaina emme olleet ainoat rannalle haluavat joten busseihin oli suoranainen tunku. Onneksi perillä Atlantin rannalla odotti silmänkantamattomiin valkoista, autiota hiekkarantaa. Kuten aikaisemmassa postauksessa kerroin, rantaelämä Atlantin rannoilla poikkeaa merkittävästi vaikkapa Välimeren rannoista Espanjassa: aallot ovat sen verran korkeat ettei varsinainen uiminen onnistu - ennemminkin on kyse vedessä lillumisesta. Vesi on vilpoisampaa kuin Välimerellä - siis ihanan raikasta. Oletan että näistä syistä rannoilla ei ole vastaavaa (järkyttävää) ryysistä. Rannat ovat puhtaampia ja rauhallisempia. Tällaiselle aikuiselle pariskunnalle en keksi parempaa rantalomakohdetta.

Majoitusvinkki Aveiroon: Casa do Cais (Rua de José Rabumba 36). Ihana, vastaremontoitu, suorastaan ylellinen kaupunkitalo Aveiron keskustassa. Talossa oli muutama vuokrattava huone ja yhteinen keittiötila sisääntulokerroksessa. Aamuisin kävimme hakemassa tuoreet eväät lähileipomosta ja nautimme aamiaista talon kattoterassilla. Hintaa kahdelle yölle tuli n. 130€.

Ravintolavinkki Aveiroon: Söin elämäni parasta äyriäiskeittoa Aveiron kauppahallin kupeessa ravintola Porta 36:ssa. Käy testaamassa!

Halparuokailua: Törmäsimme pikaruokala "100 Montaditas":iin ensimmäistä kertaa juurikin Aveirossa. Myöhemmin samana vuonna Madridin reissulla tämä putiikki tuli vastaan monta kertaa ja hoksasimme tämän olevan suosittu ketjuravintola eteläisessä Euroopassa.  Ravintolan listalla on ravintolan nimen mukaisesti 100 leipää erilaisilla täytteillä ja jokainen maksaa euron. Oheen lisukkeita ja juoma, nekin euron tsibale. Hyvä diili!


Värikkäitä laattoja Aveirossa Portugalissa

Kaupunkiloma Aveirossa Portugalissa

Auringonlasku Aveiro Portugali

Rantaloma Costa Nova Portugali

Rantaelämää Costa Nova Portugali

Rantaloma Costa Nova Portugali


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti