keskiviikko 5. kesäkuuta 2019

Päiväretki Portosta: rantalomailua!

Porton kaupunkilomaan on helppo yhdistää rantalomailua - Atlantin rannalle on kaupungin keskustasta alle kymmenen kilometriä. Atlantin tyrskyissä rantalomailu on ihan oma lajinsa: aallot ovat sen verran korkeita ettei meressä varsinaisesti pysty uimaan, ainakaan tällainen perus-koiraa kauhova amatööriuimari. Enemmänkin kyse on siitä että seisot rantavedessä ja annat aaltojen lyödä ylitsesi. Hyvä puoli tässä on se, että rannat ammottavat tyhjyyttään. Yleisillä rannoilla on toki pieni, rajattu alue uimavalvojineen, johon väkeä pakkautuu jonkin verran, mutta kaikki muu onkin sitten autiota, valkohiekkaista rantaa.

Päiväretki rannalle: Praia da Granja


Me testasimme Praia de Granjaa eli rantaa Granjan pikkukylässä. Matka Sao Benton asemalta Portosta kesti puolisen tuntia ja paikallisjunia menee monta päivässä. Granjan juna-asema on melkein rannassa, kävelyä asemalta meren rantaan tulee muutama sata metriä.
Portosta etelään mentäessä on pieniä merenrantakyliä toisensa jälkeen, joihin pääsee kätevästi junalla ja tämä Granja on yksi niistä. Kylästä toiseen kulkee rantareitti joten rannalta toiselle pääsee kätevästi kävellen tai vaikka vuokraamalla pyörän. Ja niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, keskellä heinäkuun parasta sesonkia, löydät rannalta helposti paikan johon voit levittää rantamattosi, ilman että viereisellä matolla makaavan isovarvas on suussasi.
Rantapäivän eväät kannattaa hankkia jo lähtiessä Portosta. Lampsimme auringonoton lomassa Granjasta viereiseen kylään, ja molemmissa kylissä oli vaatimattomat peruspalvelut: pari kioskia, muutama ravintola ja kahvila mutta ei sen kummempia turistipyydyksiä. Itselleni nämä Atlantin rannat ovat unelmakohteita: rauhaa, rentoutumista, aurinkoa ja virkistävän vilpoisaa merivettä ilman ryysistä - täydellistä rantaelämää!

Lue lisää: matkavinkit Portoon, Portugaliin


Granjan ranta Porto Portugali


Granjan ranta Porto Portugali



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti