Marjahurmos sen kun jatkuu. Pihaa reunustavat villivadelmapensaat ovat pullollaan marjoja, ja piirakkaa varten rymysin hetken metsässä hankkimassa vadelmien kaveriksi vielä mustikoita.
Oheinen resepti kuuluu vakiokalustooni: hyvä ja muheva peruspiirakka, silti kaukana niistä kuivista sokerikakkupohjista joihin meinaa tukehtua kun vahingossa vetää kuivaakin kuivempaa kakkua vahingossa henkeen.
Ja mikä parasta, tuoreet, vastapoimitut marjat pääsevät tässä oikeuksiinsa!
Vadelma-mustikkapiirakka
Pohja:
2 munaa
2 dl sokeria
2 dl kermamaitoa (=1 dl maitoa, 1 dl kermaa)
1 dl voisulaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
4-5 dl marjoja
Muruseos:
50 g voita
1 dl sokeria
1 dl jauhoja
Vatkaa munat ja sokeri. Lisää voi ja kermamaito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun vuokaan (esim. lasagnevuoka toimii tämän piirakan kohdalla erinomaisesti).
Kaada marjat taikinan päälle.
Sekoita muruseoksen ainekset keskenään ja murustele se marjojen päälle.
Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.
Tarjoa jäähtyneenä jäätelön kera.
Piirakka on erinomaisen hyvää myös seuraavana päivänä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti