lauantai 28. toukokuuta 2016

Maailman paras suklaajuustokakku

Suklainen juustokakku
Juustokakkujen leipominen on antoisaa puuhaa: juuri kun kuvittelee leiponeensa kakun, joka on maultaan ylivertainen, löytyy seuraava kakkuohje joka on vielä parempi. Niin kävi tällä(kin) kertaa kun testasin Fazerin sivuilta löytynyttä suklaajuustokakun ohjetta (alkuperäisen ohjeen löydät täältä). Lopputulos oli samenttisen pehmeä ja huikean herkullinen - suklaanystävän unelma. Valmistus oli helppoa: uunia ei tarvita - kakku hyytyy yön yli jääkaapissa. Iso plussa myös siitä ettei kakkuun tule liivatetta.
Tuunasin ohjetta käyttämällä keksipohjaan mintunmakuisia Domino-keksejä. Näin sain kakkuun vienon mintun maun joka täydentää hienosti täyteläistä suklaatäytteen makua. Ja päälle tuoreita marjoja. Täydellinen yhdistelmä!

Pohja:
175 g MinttuDomino-keksejä
50 g voita

Täyte:
200 g Fazerin tummaa suklaata
2 dl kuohukermaa
400 g Philadelphia maustamaton tuorejuustoa
1 dl tomusokeria

Koristeluun:
1 Pätkis-suklaapatukka
Mansikoita
Pensasmustikoita

Vuoraa 24cm läpimittainen irtopohjavuoka leivinpaperilla
Murskaa Domino-keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa tasaiseksi massaksi. Painele keksimassa irtopohjavuuan pohjalle. Laita vuoka täytteen teon ajaksi jääkaappiin.
Valmista täyte: sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon tomusokeri.
Kaada sulanut, hieman jäähtynyt suklaa tuorejuusto-tomusokeri -seoksen joukkoon. Lisää kermavaahto ja sekoita täytettä (esim. nuolijalla) kunnes väri on tasainen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Tasoita pinta tasaiseksi. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli.
 Koristele kakku ennen tarjoilua mustikoilla, mansikoilla ja Pätkis-suklaapatukasta vuolluilla lastuilla.


Suklainen juustokakku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti