perjantai 11. heinäkuuta 2014

Onnenkantamoinen: suklaakakku

Mitenkäs ne leivonnan tärkeimät prinsiipit menikään: lue ohje tarkasti, varmista että sinulla on kaikki ainekset, älä sooloile, mittaa määrät tarkasti tai lopputulos on fiasko. Seuraavan suklaakakun teossa oli nimenomaisen katastrofin ainekset käsissä mutta niinhän siinä vain kävi, että lopputulos oli herkullinen!
Lähtökohtana oli Sikke Sumarin "Maailman paras suklaakakku": helppo resepti jossa kaikki ainekset sekoitetaan kulhossa keskenään ilman sen isompia kommervenkkejä. Itse en tarvinnut tämän tekoon edes vatkainta - ainekset sokoittuivat hyvin puukauhalla.
Ja näin tämä onnenkantamoinen syntyi: alan leipomaan, huomaan että reseptiin tarvitaan 2 dl tummaa kaakaojauhetta eikä minulla ole sitä läheskään tarpeeksi. Päätän silti jatkaa, koska kakun himo on valtava. Korvaan puuttuvan kaakaojauheen lisäämällä erotuksen verran lisää jauhoja. Koska kaakaojauheen määrä vähenee reseptissä dramaattisesti, arvelen että sokerin määrää on syytä vähentää ettei kakusta tule liian makea. Ja sitten seuraa viimeinen isku: reseptin lopusta löytyy ainesosa jota vihaan: kahvi. Sitä en aio missään olosuhteissa lisätä kakkua pilaamaan, joten vaihdan sen maitoon. Uskottelen itselleni että kyllä kakusta hyvä tulee, kunhan nesteiden ja kuivien aineiden kokonaismäärä pysyy ennallaan. Kakku uuniin ja sormet ristiin: tule hyvä kakku. 30 minuutin päästä uunista tulee ihana suklainen kakku, jossa on hyvä koostumus ja mahtava maku. Lopputulos lienee kaukana Siken kakusta, mutta mitäpä sillä on väliä. Aion valmistaa omaa onnenkantamoistani uudestaankin!

3,5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta (esim. van Houten)
1 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
200 g Marabou appelsiinikrokanttisuklaata
2 dl voita sulatettuna
4 luomumunaa
1 dl maitoa

Tarjoiluun:
Vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa
Mansikoita

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sen jälkeen loput ainekset. Sekoita taikinaksi. Vuoraa vuoka leivinpaperilla (käytin 24x24 cm kokoista vuokaa) ja kaada taikina vuokaan. Paista 180 asteessa n. 30 minuuttia. Kakku oli hyvää hieman jäähdyttyään, vielä parempaa seuraavana päivänä. Tarjoile jäätelön tai kermavaahdon ja mansikoiden kera.

Suklainen kakku ja kermavaahtoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti