lauantai 10. elokuuta 2013

Nopea marjapiirakka

Tässä se tulee - nimittäin pakollinen, loppukesään kuuluva marjapostaus. Kesäloman viimeisellä viikolla nautiskelin nimittäin pitkistä metsälenkeistä ja haalin ohimennen mukaan marjoja ja sieniä. Metsä on minulle pyhä paikka, mieli rauhoittuu täydellisesti luonnon helmassa.
Erään metsäretken saaliista leivoin mehukkaan mustikka-vadelmapiirakan. Resepti löytyi Pirkan nettisivuilta. Alkuperäisessä reseptissä täytteeseen kuului tuorejuustoa. Koska sitä ei kaapissani löytynyt, korvasin sen rahkalla. Hyvää, mehukasta ja mikä parasta - tuoreet,vastapoimitut marjat pääsevät oikeuksiinsa! 

Pohja:
100 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaurahiutaleita
1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 luomumuna

Täyte:
5-8 dl mustikoita ja vadelmia
200 g rahkaa
1 kananmuna
3/4 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria

Sulata rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseoksen joukkoon muna ja rasva. Sekoita puuhaarukalla. Painele taikina piirakkavuuan (käytin neliskanttista 25x25 cm kokoista vuokaa) pohjalle ja reunoille jauhoja apuna käyttäen. 
Paista piirakkapohjaa ensin ilman täytettä 200 asteisessa uunissa viitisen minuuttia.
Valmista täyte: sekoita rahka, muna, sokeri, sitruunamehu ja vaniljasokeri keskenään. 
Levitä marjat esipaistetulle piirakkapohjalle ja kaada täyte marjojen päälle.
Paista piirakkaa 200 asteessa 25-30 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä.


Vadelma-mustikkapiirakka

Vadelma-mustikkapiirakka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti