torstai 7. elokuuta 2014

Aamiaista Cafe Pispalassa

Kävin testaamassa kesän aikana muutamaankin otteeseen Pispalan uuden kahvilatulokkaan Café Pispalan (Pispankatu 20). Tämä uusi kahvila-ravintola oli saanut tehokkaasti sanan kiertämään puskaradiossa ja somessa, joten odotukset olivat kovat. Etukäteen minua innosti eritoten paikan amerikkalaishenkinen tyyli.
Testasin molemmilla käyntikerroilla paikan aamiaisvalokoimaa. Netissä taisi lukea "tarjolla brunssia" - kyse ei kuitenkaan ole buffet-tyylisestä brunssista. Kahvilassa liitutaululta löytyy tieto päivän aamiaistarjonnasta joka on valikoima erilaisia aamiaissettejä.
Ensimmäisellä testikerralla söin "Whole works" -aamiaisen. Nimensä mukaisesti pöytään tuli kaikkea: ihana, uunituore skonssi ja hilloa, tuorepuristettua appelsiinimehua, jugurttiparfait, munakasta, paistettuja perunoita ja kasviksia (lihansyöjän lautasella olisi ollut pekonia) sekä pannukakku ja vaahterasiirappia. Hinta oli muikeat 22 euroa mutta paikan sympaattisuus ja maukas kattaus (eritoten huikean hyvä skonssi ja parfait) saivat aikaan sen että maksoin hinnan mielelläni. Kaikessa on tuoreuden ja itsetehdyn tuntu. Palvelu oli hieman sekavaa, mutta pistin sen alkukankeuden piikkiin.
Toisella kerralla pelkästä sympaattisuudesta ei viitsinyt enää antaa irtopisteitä. Nautin tällä kertaa "Continental breakfastin", hinta 8.50€: skonssi, tuorepuristettua appelsiinimehua, hedelmälautanen. Lisäksi otin jugurttiparfaitin, hinta muistaakseni reilut 4 euroa. Hintaansa nähden setti tuntui todella kalliilta: skonssi ei ollut uunituore ja hedelmälautanen oli todella vaatimaton. Parfait oli onneksi yhtä hyvä kuin edellisellä käyntikerralla.
Palvelu oli ystävällistä mutta edelleen sekavaa: liekö aamiaislista vaikeatajuinen myös henkilökunnalle koska jokaisen asiakkaan kanssa tuntuu olevan jotain säätöä, ihmettelyä ja setvimistä.
Kaikesta huolimatta suosittelen kokeilemaan Cafè Pispalaa. Ainakin ensimmäisellä kerralla vierailu sai hymyn huulilleni.

Tampereen ravintolat Cafe Pispala

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti