torstai 23. heinäkuuta 2015

Hernepesto

Pesto herneistäInspiroiduin  Tammelantorilla käydessäni herneistä. Ostin niitä litran, ja tuumailin mitäköhän herkkua niistä tekisi. Päädyin kokeilemaan hernepestoa. Ohje löytyi K-ruoka -sivuilta. Sen verran muutin ohjetta että laitoin pestoon pinjasiemeniä manteleiden sijasta - ihan siitä yksinkertaisesta syystä ettei kaapissa ollut manteleita.  Hernepestoa voi käyttää esimerkiksi pastakastikkeena tai sellaisenaan vaikkapa leivän päällä. Minulla se päätyi maustamaan katkarapurisottoa. Hyvää!

Hernepesto
(Aineksia kannattaa lisätä herneiden joukkoon vähän kerrallaan ja maistella seosta aktiivisesti, jotta saat omaan makuusi sopivan peston. Tämän takia määrät ohjeessani ovat summittaisia).

n. 1 litra herneenpalkoja (näistä tuli n. 150 g herneitä. Voit käyttää myös pakasteherneitä)
n. 1 dl parmesaania raastettuna
n. 1 dl pinjansiemeniä tai manteleita (paahdettuna, jos jaksat nähdä vaivaa)
2 isoa oksaa tuoretta minttua
3 isoa oksaa tuoretta basilikaa
n. 1 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Riivi herneet irti herneenpalkoista. Raasta parmesaani. Irrota mintun- ja basilikanlehdet varsistaan. Laita herneet monitoimikoneeseen ja lisää joukkoon muut ainekset parissa-kolmessa erässä. Sekoita ja maistele pestoa matkan varrella aktiivisesti. Valmis pesto on raikkaan vaalean vihreää ja koostumukseltaan kermaisen pehmeää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti