tiistai 14. heinäkuuta 2015

Yrttiset broilerinjauhelihapihvit ja bataattiranskalaiset

Olen tänä kesänä keskittynyt parvekeviljelyssä yrttien kasvatukseen: korianteria, basilikaa, minttua, timjamia, persiljaa, lipstikkaa... Yrtit ovat toimineet kesän mittaan mahtavana inspiraationa ruuanlaitossa. Tein männä viikolla broilerinjauhelijapihvejä, joita maustoin itsekasvattamillani yrteillä. Pihvien lisukkeena söin bataattiranskalaisia ja edellisessä postauksessani hehkuttamaani sinihomejuustodippiä. Taivaallinen yhdistelmä - kannattaa kokeilla!

Yrttiset broilerinjauhelihapihvit

2 kesäsipulia varsineen
2 pkt (n. 800g) broilerinjauhelihaa
1 kananmuna
n. 1 dl korppujauhoja
suolaa
pippuria
lusikallinen Dijon-sinappia
Reilusti tuoreita yrttejä: korianteria, minttua, timjamia, basilikaa, lipstikkaa, lehtipersiljaa
Paistamiseen oliiviöljyä

Leikkaa sipuli mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Leikkaa yrtit pieneksi silpuksi. Sekoita isossa astiassa kaikki ainekset keskenään. Anna tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia.
Muotoile massasta pihvejä (Vinkki! Kastele kädet kylmässä vedssä niin taikina ei tartu käsiin) ja paista pannulla lähes kypsiksi.  Lado pihvit uunivuokaan ja kypsennä loppuun uunissa n. 10-15 minuuttia.

Bataattiranskalaiset uunissa

1 bataatti
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
tuoretta timjamia
2 valkosipulinkynttä 

Kuori bataatti ja leikkaa siitä reiluhkoja lohkoja. Laita bataattilohkot laakeaan uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Pirskottele päälle oliiviöljyä. Sekoittele bataatinlohkoja jotta öljyä on joka puolella. Heitä vuokaan mausteeksi myös muutama oksa tuoretta timjamia sekä muutama veitsellä litteäksi murskattu valkosipulinkynsi. Paista 200 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.
 
Lisäksi:
Sinihomejuustodippiä

Broileripihvit ja bataattia

 

Broileripihvit ja bataattia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti