perjantai 4. huhtikuuta 2014

Paistettua lohta ja katkarapukastiketta

Herkuttelin tällä viikolla kalaruualla. Mitään ihmeellisyyksiä tämä ruoka ei vaatinut joten hyvää tuli pienellä vaivalla. Ja samassa yhteydessä voi jälleen kehua induktioliettä: on se vaan mahtava vehje! Kerrankin kalasta tuli kotikonstein täydellistä: pinnalta rapeaa, sisältä mehukasta.
Kalan lisukkeeksi tein kylmää katkarapukastiketta, jota maustoi kaprikset. Valmistus on yksinkertaista: sulata katkaravut ja purista niistä ylimääräinen neste pois. Sekoita kulhossa katkaravut, purkki creme fraichea, pieneksi pilkottuja kapriksia ja reilusti tilliä. Mausta sitruunamehulla ja mustapippurilla. Oheen vielä keitettyjä porkkanoita ja pitkään pannulla hautunutta, karamellisoitunutta sipulia.

Ainekset:

Lohta
Sitruunamehua
Tilliä
Voita paistamiseen

Kastike:
Creme fraichea
Katkarapuja
Tilliä
Kapriksia
Mustapippuria
Sitruunamehua

Lisäkkeet:
Porkkanoita
Sipulia

Lohta ja katkarapuja


Lohta ja katkarapuja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti