sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Suklainen marjatäytekakku

SuklaatäytekakkuJuhlin viikonloppuna syntymäpäiviä. Omiani nimittäin. Tässä iässä tilanne alkaa olla se, että ikääntyminen ei varsinaisesti ole riemun aihe, mutta syntymäpäiväkakun verran on aina syytä juhlia. Kakun resepti on kulkenut mukanani pitkään, se on peräisin Valion keittokirjasta jonka sain muinoin ylioppilaslahjaksi. Tämän parempaa kakkupohja saa hakea - samasta aiheesta olen julistanut aikaisemminkin.
Suklaisen kakun väliin laitoin marjoja ja mangorahkaa, päälle kermavaahtoa ja tuoreita marjoja. Hyvää tuli ja kelpasi myös vieraille!

Kakkupohja:
 
2 luomumunaa
2,5 dl sokeria
1 dl maitoa
0,5 dl kuohukermaa
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2,5 dl jauhoja
150 g voita
100 g maitosuklaata rouhittuna
 
Täyte:
 
200 g Arla mangorahkaa
0,5 rkl sitruunamehua
1,5 dl kuohukermaa
Pakastemarjoja (mansikka, mustikka, vadelma)
Appelsiinimehua kostutukseen
 
Päälle:
Kermavaahtoa
Tuoreita mansikoita ja vadelmia
 
SuklaatäytekakkuVaahdota munat ja sokeri. Yhdistä maito ja kerma. Sekoita kaakaojauhe, leivinjauhe ja jauhot keskenään. Sulata ja jäähdytä voi. Lisää munavaahtoon jaohoseos, kerma-maito ja voi. Kääntele lopuksi joukkoon suklaarouhe. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (käytin 24 cm pyöreää irtopohjavuokaa). Paista 175 asteessa n. 40 minuuttia. Kumoa hiukan jäähtyneenä ja anna vetäytyä seuraavaan päivään.
Leikkaa kakku kahteen osaan. Kostuta pohja tuorepuristetulla appelsiinimehulla.
Valmista täyte: vaahdota kerma. Sekoita rahkan joukkoon sitruunamehu. Lisää rahka kermavaahdon joukkoon ja sekoita. Sulata marjat, soseuta haarukalla ja levitä kakkupohjalle. Levitä marjojen päälle rahkavaahto.
Koristele kakku kermavaahdolla, täytteestä ylijääneellä mango-rahkavaahdolla ja tuoreilla marjoilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti