sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Pulled chicken sandwich & bbq-kastike

Grillattu kanaleipä
Juhannuksena oli aikaa keskittyä ruuanlaittoon, joten otin työn alle viime aikojen trendiruuan: pulled chickenin. Pork-versio on ollut sen verran kiivaasti julkisuudessa että olihan siitä pakko kokeilla omaan ruokavaliooni sopivaa kanaversiota.
Hypetys ei ole ollut turhaa. Lihasta tulee kertakaikkisen mahtavaa 3 tunnin haudutuksen seurauksena. Omat nyhtökanansuikaleeni päätyivät grillatun leivän väliin, lisukkeeksi tein omenaista coleslawta sekä bbq-kastiketta. Leipänä käytin itsetehtyä pähkinäleipää, joten kaikki ruokalajin osiot olivat alusta saakka itse rakkaudella tehtyjä. Tarvitseeko tässä enempää sanoa: hallelujah!



Pulled Chicken

800 g broilerin maustamaton koipireisi
2 rkl fariinisokeria
1 tl savupaprikajauhetta
3/4 tl juustokuminaa
1/4 tl inkiväärijauhetta
suolaa
öljyä
n. 1,5 l kanalientä
1 punainen chili

Nosta broilerin koipireisipalat öljytettyyn, korkeareunaiseen uunivuokaan. Sekoita kuivat mausteet keskenään seokseksi ja hiero sitä kanojen pintaan ja tunge nahkan alle. Pilko chili ja heitä vuokaan. Kaada vuokaan kanalientä sen verran että broilerit peittyvät.
Kypsennä 125 asteisessa uunissa kolme tuntia. Käännä muutaman kerran paiston aikana.
Luut ja nahka irtoavat broilerista kolmen tunnin paiston jälkeen kuin itsestään. Nyhdä liha suikaleiksi ja siirrä suikaleet erilliseen astiaan.

BBQ kastike

1 dl luomuketsuppia
2 rkl Dijon-sinappia
2 rkl fariinisokeria
2 rkl vaahterasiirappia
2 rkl siideri-viinietikkaa
1 tl mustapippuria
2 valkosipulinkynttä
1,5 dl tuorepuristettua appelsiinimehua
1 chili
suolaa

Pilko chili ja valkosipuli pieneksi silpuksi. Mittaa kaikki ainekset kasariin, ja keittele kastiketta hiljalleen n. 20 minuuttia. Määrät ovat suuntaa-antavia, kastiketta kannattaa maistella keittämisen aikana ja säätää makua omaan suuhun sopivaksi.

Omenainen coleslaw

7 dl kaalia
1 porkkana
puolikas omena (esim. Honey Crunch)
suolaa
1 dl Hellmans-majoneesia
1/2 dl ranskankermaa
1 rkl siideri-viinietikkaa
1/2 rkl sokeria
mustapippuria

Suikaloi kaali, porkkana ja omena. Lisää suikaleiden sekaan muut ainekset, sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.

Grillikanaleivät

2 leipäviipaletta (esim. pähkinäleipää)
Bbq-kastiketta
Laadukasta cheddaria (ei niitä sulatejuustoviipaleita)
Nyhtökanasuikaleita
Maustamatonta tuorejuustoa
Voita paistamiseen

Voitele toinen leipäviipale bbq-kastikkeella, toinen maustamattomalla tuorejuustolla. Laita leipien väliin nyhtökanaa ja reilusti cheddaria. Paista leipä pannulla molemmilta puolilta voissa, paina leipää paistamisen aikana esim. kattilankannella niin saat siitä tiiviin paketin.

Grillattu kanaleipä







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti