torstai 21. toukokuuta 2015

Tuorepuuroa!

Tulipahan sitten lähdettyä mukaan tähänkin villitykseen: tuorepuuron tekoon. Ja onneksi lähdin, koska tuorepuurosta on tullut työaamujen suosikkiaamupala. On kätevää kun aamiaisen voi  tehdä valmiiksi jo edellisenä iltana, ja napata valmiin herkun valmistusastiassaan mukaan töihin aamulla. Toistaiseksi olen jumittunut tähän yhteen reseptiin, josta tulee super-herkullista puuroa! Ohjeen määrät ovat "noin" -määriä: puuron teko on vapaamielistä puuhaa, ja ensimmäisen valmistuskerran jälkeen pystyt hahmottamaan  millaisilla määrillä tulee minkäkinlaista puuroa koostumuksen suhteen. Makuaineena olen toistaiseksi käyttänyt banaania, seuraavaksi testaan työkaverin vinkkaamia raastettua päärynää ja omenaa.

Puuro (1 annos):
n. 1 dl maustamatonja jogurttia
n. 1/2 dl puurohiutaleita
n. 1/2 dl myslihiutaleita
n. 2 rkl pellavansiemenrouhetta
n. 1/2 dl tuorepuristettua appelsiinimehua
1 banaani paloiteltuna
kanelia

Seuraavana päivänä puuron päälle:
Mustikoita
Pähkinäistä mysliä

Sekoita puuron aineet keskenään, mausta kanelilla. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli - aamulla puuro on valmista. Jos puuro tuntuu aamulla koostumukseltaan liian kiinteältä, voit sekoittaa joukkoon tilkan appelsiinimehua. Nauti puuro mustikoiden kanssa. Ripottele pinnalle pähkinäistä mysliä tekstuuria tuomaan. Jos haluat puuroosi lisää makeutta, lorauta pinnalle aamulla vähän vaahterasiirappia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti