torstai 28. toukokuuta 2015

Raidallinen suklaajuustokakku

Kahden suklaan juustokakku
Hyviä juustokakkureseptejä ei voi koskaan olla liikaa - tässä yksi joukon jatkoksi. Resepti löytyi Keksihylly -sivustolta, ja osoittautui hyväksi löydöksi: lopputulos oli herkullinen, näyttävän näköinen ja silti yksinkertainen valmistaa. Eikä sisällä liivatetta, jota en halua leivonnaisissa käyttää.

Pohja:
200 g Digestive-keksejä
75 g voita
Täyte:
400 g Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
3 kananmunaa
Mausteet:
100 g valkoista suklaata
100 g tummaa suklaata

Koristeluun:
Tummaa ja valkoista suklaata

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos tasaisesti pyöreän leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään kulhossa.
Sulata molemmat suklaat varovasti vesihauteessa tai mikrossa.
Jaa täyte kahteen kulhoon ja mausta toinen puoli hieman jäähtyneellä sulatetulla valkosuklaalla ja toinen puoli tummalla suklaalla.
Kaada täytteitä keksipohjan päälle vuokaan kerroksittain, kahteen tai useampaan kerrokseen.
Kahden suklaan kakku
Paista kakkua 150-asteisessa uunissa 60-75 minuuttia. Kakku on vielä pehmeä kun sen ottaa uunista.
Jäähdytä kakku kokonaan, mielellään seuraavaan päivään jääkaapissa.
Koristele pinta raastetulla suklaalla ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti