tiistai 13. syyskuuta 2016

Appelsiini-suklaajuustokakku

Appelsiininmakuinen suklaajuustokakku

Kirjoitin keväällä mailman parhaasta juustokakusta (lue täältä). Resepti on siitä mahtava ettei siihen tule liivatetta, eikä kakkua tarvitse paistaa uunissa, vaan se hyytyy jääkaapissa. Sama resepti taipuu moneen: tällä kertaa tein kakun appelsiini-twistillä. Maustamaton tuorejuusto vaihtui appelsiinituorejuustoon, ja lopputulos oli maultaan Fazerina-suklaata muistuttava juustokakku. Koristeeksi tuoreita marjoja - herkullista!


Pohja:
175 g LU Bastogne -keksejä
50 g voita

Täyte:
200 g Fazerin tummaa suklaata
2 dl kuohukermaa
400 g Viola appelsiinituorejuustoa
1 dl tomusokeria

Koristeluun:
1 Fazerina-suklaapatukka
Marjoja

Vuoraa 24cm läpimittaisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa tasaiseksi massaksi. Painele keksimassa irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka täytteen teon ajaksi jääkaappiin.
Valmista täyte: sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon tomusokeri.
Kaada sulanut, hieman jäähtynyt suklaa tuorejuusto-tomusokeri -seoksen joukkoon. Lisää kermavaahto ja sekoita täytettä (esim. nuolijalla) kunnes väri on tasainen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Tasoita pinta tasaiseksi. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli.
 Koristele kakku ennen tarjoilua tuoreilla marjoilla ja Fazerina-suklaapatukasta vuolluilla lastuilla.

Appelsiininmakuinen suklaajuustokakku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti