keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Omena-puolukka-juustokakku

omena-puolukka-juustokakkuSain työkaverilta pari kassillista omenoita. Niiden innoittamana testasin juustokakkureseptiä jonka löysin Soppa365-sivustolta. Kyseisessä kakussa viehätti ulkonäkö: ihanat omeruusukkeet jotka näperrellään kakun päälle koristeeksi. Loppupelissä tuo koristeiden näpertely ei ehkä ollut ihan vaivan väärti, mutta itse kakku kylläkin. Juustokakkumassan sekaan tuli puolukoita: erikoinen mutta erinomainen yllätys! Aion kokeilla reseptiä uudestaan, mutta ilman omenaruusukkeita: aion testata miten saan parhaiten omenan mukaan kakkuun - ehkä hillokkeena kakun päälle?

Pohja:
100 g voita
3 ½ dl kaurahiutaleita
½ dl sokeria
2 rkl perunajauhoja

Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
125 g ranskankermaa
3 munaa
1 dl sokeria
1 tl jauhettua kardemummaa
1 dl puolukoita
1 rkl sokeria

Koristeluun:
4-5 isoa punaista omenaa
1 l vettä
3/4 dl sokeria

Sulata voi ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet, sokeri ja perunajauhot. Painele seos leivinpaperilla vuoratun, reunoiltaan voidellun irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia.
Vatkaa tuorejuusto, ranskankerma, munat, sokeri ja kardemumma sekaisin. Kaada seos esipaistetulle pohjalle. Survo puolukat ja sekoita joukkoon sokeri. Ripottele puolukkasurvos pieniksi nokareiksi juustoseokseen.
Jatka juustokakun paistamista 45 minuuttia uunin alatasolla.
Omenaruusukkeiden teko:
Huuhdo omenat mutta älä kuori niitä. Viipaloi omenat aivan ohuiksi, puolikuun muotoisiksi siivuiksi. Poista kota. Keitä viipaleita sokerivedessä noin minuutti. Nosta siivut valumaan lävikköön.
Kieputa ruusut: tee ruusun sisäosan pieni nuppu rullaamalla yksi omenaviipale. Kääri nupun ympärille lisää viipaleita terälehdiksi. Laita valmiit ruusut odottamaan leikkuulaudalle.
Ota kakku uunista ja nostele ruusuja kauttaaltaan kakun pinnalle. Paista kakkua vielä 10 minuuttia.
Anna kakun jähmettyä vuoassa ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa pari tuntia tai seuraavaan päivään.
Irrota vuoan reuna, auta tarvittaessa veitsellä. Valuta halutessasi pinnalle hieman juoksevaa hunajaa.

Vinkit omenaruusukkeiden tekoon:
- Pyörittele ruusut valmiiksi jo ennen juustokakun valmistusta. Kun kakku on paistunut 45 minuuttia, ruusujen on oltava valmiita koristelua varten.
- Varaa ruusukkeita varten nimenomaan isoja omenoita. Minun omenani olivat isohkoja kotipuutarha-omenoita – eivät ilmeisesti tarpeeksi isoja koska homma oli melko tuskaista näpertämistä.

omena-puolukka-juustokakku


omena-puolukka-juustokakku



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti