lauantai 16. tammikuuta 2010

Pitaleivät broileritäytteellä ja tzatsiki

Kana-pitaleipiä ja tzatsikia Pitaleivät
1,5 dl lämmintä vettä
1 tl sokeria
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1/2 pussia kuivahiivaa
n. 2 1/2 dl jauhoja
- Lisää veden joukkoon sokeri, suola ja oliiviöljy. Sekoita kuivahiiva ja osa jauhoista ja lisää ne nesteen joukkoon. Lisää vähitellen jauhoja kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota tunnin verran. Pyöritä taikinasta palloja ja kauli ne litteiksi leipäsiksi. Kohota leipiä vielä 15-30 minuuttia ja paista 200 asteessa 6 min.
Olemassa myös vaihtoehto B: Säästä aikaasi puolitoista tuntia ja osta kaupasta valmiita pitaleipiä. Ne saa lämmitettyä kätevästi leivänpaahtimessa.

Täyte
400 g broilerinjauhelihaa
1 iso sipuli
1 prk Pirkka oliivi-basilika tomaattikastiketta
Vihreitä oliiveja
1 prk Apetina fetakuutioita
Suolaa
Pippuria
Paprikajauhetta
- Paista broilerinjauheliha kypsäksi. Lisää joukkoon muut ainekset fetaa lukuunottamatta ja anna hautua n. 15 minuuttia. Lisää lopuksi fetakuutiot.

Tzatsiki
3 dl maustamatonta jugurttia
puolikas kurkku raastettuna
2 valkosipulin kynttä
pieni pala omenaa
Suolaa
Pippuria
Sokeria
Tuoretta minttua
- valuta jugurtti (esim. suodatinpussin läpi siivilässä). Raasta kurkku ja purista kuivaksi. Kuutioi omena pieneksi. Sekoita kaikki ainekset ja anna maustua jääkaapissa n. 1/2 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti