lauantai 23. tammikuuta 2010

Sataykanaa ja kasvisriisiä

Satay-broileria ja kasvisriisiä Tunti ulkoilua -16 asteen pakkasessa - sen jälkeen oli pakko saada jotain lempeän tulista pikaruokaa.

Kanakastike:
450 g maustamattomia kananfileepihvejä (unohtakaa hyvät ihmiset ne räkä-marinadissa lilluvat broilerinsuikaleet. Ne ovat kaamea rikos ihmiskuntaa vastaan).
1 iso sipuli
3 rkl valmista satay-tahnaa (thaimaalais-kaupasta)
1 rkl sambal oelek-tahnaa
valkosipulia
inkivääriä
suolaa
mustapippuria
chiliä
2 dl kookosmaitoa
limeä

1. Suikaloi broilerin fileepihvit ja laita kulhoon. Sekoita joukkoon satay-tahna, sambal oelek ja mausteet, ja anna maustua hetki.
2. Kuutio sipuli.
3. Paista maustetut broilerinsuikaleet pannulla ja lisää sipuli joukkoon kun kana on kypsää. Lisää lopuksi kookosmaito ja anna hautua hetken. Lisää lopuksi vielä hieman limemehua.

Kasvisriisi :
2 dl villiriisiä
200 g pakastekasviksia, esim. wok-vihanneksia

1. Keitä riisi. Lisää joukkoon pakastevihannekset kun riisi on melkein kypsää ja anna kiehua, kunnes riisi on kypsää ja vihannekset valmiit. Tämä kasvisten dumppaaminen riisin sekaan on mahtava keino lisätä kasvisten syöntiä (kyllä, se rasittava "puoli kiloa päivässä" -mantra on jäänyt tehokkaasti soimaan ainakin Lindan päähän).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti