tiistai 26. tammikuuta 2010

Tomaattikeitto Pappa al Pomodoro

Italialainen tomaattikeittoPappa al Pomodoro on yksi lempikeittojani: helppo valmistaa ja täynnä italian mahtavia makuja. Toscanan reissulla maistoin aitoa versiota tästä, eikä tämä oma tuunattu soppani häviä maussa yhtään. Suurin ero on koostumuksessa: aito Toscanalainen Pappa al Pomodoro on paksua puuroa, itse teen ruuasta enemmän keittoa muistuttavan. Buon appetito!
1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
2 prk tomaattimurskaa (hyvää on esim. Muttin Polpa -tomaattimurska. Perus rainbow-pirkka-Xtra-murskat on liian kitkeriä ja vetisiä (ja täynnä niitä ärsyttäviä tomaatinkatoja), jotta niitä voisi käyttää pääraaka-aineena missään ruuassa)
2 dl vettä
kasvisliemikuutio
2-3 palaa päivän tai pari vanhaa vaaleaa leipää
suolaa
pippuria
1 ruukku tuoretta basilikaa
(vuohenjuustoa tai parmesanlastuja)

1. Kuutioi sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne kattilassa oliiviöljyssä. Käytä laadukasta extra virgin oliiviöljyä. Laadun tunnistamiseksi oliiviöljyä kannattaa maistaa sinällään: jos kitalakeen jää kaamea dieseliä muistuttava jälkimaku, suosittelen kaatamaan koko litkun viemäriin. Hyvän öljyn tunnistaa pehmeästä mausta ja melkeinpä tuoretta ruohoa muistuttavasta tuoksusta. Hyvää perusöljyä on esim. Rainbow luomuoliiviöljy (mikäs oliiviöljy/tomaattimurska-saarna tästä nyt tuli?)
2. Lisää kattilaan tomaattimurska ja kasvisliemukuutio. Anna kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia. Lisää sen jälkeen kuutioitu leipä, silputtu basilika ja mausteet. Anna hautua 10-15 minuuttia välillä sekoittaen.
3. Keiton päälle voi tarjoillessa murustella vuohenjuustoa (oma suosikkini) tai vuolla parmesanlastuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti