sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Mehua!

Itsetehty mehu
Hankin pari viikkoa sitten mehulingon. Silkka päähänpistohan se oli, mutta mehulinko on osoittautunut hyväksi ostokseksi. Gigantista löytyi Philipsin vehje n. 70 euron hintaan joten sillä tuntui sopivalta aloittaa mehustusharrastus. Olen aloittanut mehujen teon helposti lähestyttävillä resepteillä: hedelmiä joiden joukkoon sekoitan "helppoja" kasviksia, kuten porkkanaa ja kurkkua. Sellereiden ja kaalien lisääminen mehuihin saa toistaiseksi odottaa. Mehut ovat itsetehtyinä todella raikkaita ja herkullisia, ja uusia makuyhdistelmiä on kiva kokeilla. Mehustan yleensä suunnilleen samanvärisiä aineksia, jolloin juoman väri pysyy houkuttelevana. Olen nauttinut mehuja aamiaiseksi ja välipaloina.
Tässä muutama hyväksi havaittu mehuresepti!

Itsetehty mehuVihreä herkkumehu

Puolikas kurkku
2 vihreää omenaa
1 punainen omena
2 kiiviä

Pese kurkku ja omena. Poista omenista siemenkodat. Kuori kiivit. Heitä ainekset mehulinkoon. Aineksista tulee mehua n. 1/2 litraa.

Oranssi aamun piristys

2 appelsiinia
1 verigreippi
3 luomuporkkanaa

Kuori appelsiinit ja greippi. Pese porkkanat. Heitä ainekset mehulinkoon. Aineksista tulee mehua n. 750 ml.

Lukuvinkki! Lainasin kirjastosta Erin Quonin ja Briana Stocktonin "Supermehut" -kirjan. Se osoittautui hyväksi starttioppaaksi mehulinkoiluun. Kirjasta löytyy yli 90 mehuohjetta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti