keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Yliannostus makeaa - Banoffee

BanaanipiirakkaHelppoa, herkullista ja ylimakeaa. Siinä tiivistettynä Banoffeen syvin olemus. Banaanin ja toffeen yhdistelmä on todella huikea, ja piirakan valmistaminen on äärimmäisen yksinkertaista. Toffeen valmistaminen kondensoidusta maidosta on helppo, tosin aikaavievä operaatio (vie kolmisen tuntia). Kondensoidun maidon keittämistäkin aikaavievempi asia oli kattilan puhdistaminen: peltipurkissa oli liimajäämiä etiketistä, ja ne kiinnittyivät keittämisen aikana kattilan reunaan kuin tauti. Taisin temppuilla kolmisen päivää Fairyn, soodan ja karkean sienen kanssa ennenkuin sain liimajäämät pois. Noh, kattilanjynssäämisestä aiheutunut mielipaha katosi onneksi valmista banoffeeta syödessä!
Täytteeseen sopivat mielestäni parhaiten kovat, kypsät banaanit - en pidä ylikypsien, pehmeiden banaanien koostumuksesta ja ne tekisivät piirakasta vielä entistäkin makeampaa.

Banaanipiirakka
Allaoleva ohje on napattu Hellapoliisin sivuilta.

Pohja:
260 g LU Bastogne keksejä
70 g voita sulatettuna

Täyte:
1 prk makeutettua kondensoitua maitoa
2-3 banaania viipaleina
2 dl vispikermaa

Valmista ensin toffee kondensoidusta maidosta. Poista purkista etiketti ja laita purkki avaamattomana kattilaan. Laita vettä niin paljon, että purkki peittyy. Keitä miedolla lämmöllä kolmisen tuntia. Lisää keittämisen aikana kattilaan vettä tarvittaessa.
Anna purkin jäähtyä hieman ennen avaamista.

Valmista pohja: murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Leikkaa leivinpaperista halkaisijaltaan 24-26 cm ympyrä ja laita se irtopohjavuoan pohjalle.  Painele keksiseos vuoan pohjalle.
Levitä päälle keitetty kondensoitu maito ja viipaloidut banaanit.

Vaahdota kerma ja mausta halutessasi sokerilla.
Levitä kermavaahto piirakan päälle. Koristele banaanisiivuilla ja keksinpalasilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti