torstai 16. huhtikuuta 2015

Matkavinkit Lindan tapaan


Matkavinkit YhdysvallatViime kuun Karibian kierroksen jälkeen olen tehnyt välitilinpäätöstä matkustelun suhteen: missä olen käynyt, mihin haluan mennä ja mikä ylipäätään on minulle sopivin tapa lomailla ja matkustaa. Kokemuksia on tähän mennessä kertynyt 76 kaupungista/ kohteesta 24 maassa.

Listasin oheen muutamia matkavinkkejä. Listaa laatiessani muodostui myös oma matkailijaprofiilini: olen enemmän kaupunkilomailija kuin rannalla makaaja. En matkusta samaan paikkaan kahta kertaa. Matkustan mieluiten Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa - sopivan turvallista ja helppoa tällaiselle yksinmatkustavalle, keski-ikäiselle ja -luokkaiselle muka-seikkailijalle.  Pidän kiertolaisen elämästä: mieluummin kierrän yhden loman aikana useilla paikkunnilla kuin olen yhdessä paikassa ja yhdessä hotellissa koko ajan. Ennenkaikkea haen matkoilta elämyksiä, sitä että jokainen matka on elämää suurempi kokemus, johon liittyy vahvoja tunteita. Lomailu  pelkästään sen takia että jossain on kiva sää, ei riitä minulle. Olen pelokas ja ennakkoluuloinen: siksi jokainen matka on itsensä ylittämistä. Ja siksi niin hienoa!

PS. Vinkkaa ihmeessä omista lempikohteistasi, etenkin jos oheinen matkailijaprofiili kuulosti tutulta! Olisi kiva saada matkakohdevinkkejä!

Matkavinkkejä Lissabon

Parhaat kaupunkikohteet


Lissabon, Portugali - kaupunki täynnä tunnelmaa ja rähjäistä rappioromantiikkaa. Täydellinen kaupunki päämäärättömään kävelyyn: paljon idyllisiä, kauniita katuja, historiaa ja upeita kaupunkinäkymiä.

New York, Yhdysvallat - maailman mahtavin kaupunki. Nähtävyyksiä, kulttuuria, ostoksia, hyvää ruokaa. Mitä täällä ei ole, sitä ei tarvita. Televisiosta ja elokuvista tuttuja maisemia, joiden johdosta tulee epätodellinen fiilis, kuin kulkisit lavasteissa

Sevilla, Espanja - kaunis ja tunnelmallinen kaupunki täynnä kapeita kujia joita kolutessa kuluu päivä jos toinenkin. Mahtava kohde valokuvausta harrastavalle.

Matkavinkkejä Sevilla

Shoppaile!


Frankfurt ja Berliini, Saksa - Saksa on mainio shoppailumaa. Hintataso on halvempi kuin Suomessa ja tarjonta monipuolista. Berliiniin ja Frankfurtiin on helppo matkustaa, lennot ovat edullisia ja lentoaika lyhyt. Testaa ainakin halpis-kenkäkauppa Deichmann ja kempparikamaa myyvä DM.

Miami, Yhdysvallat - muun kuin shoppailun takia tänne ei kannata matkustaa, näkemistä ei yksinkertaisesti ole. Miami Beach on puolessa päivässä nähty. Onneksi ajan saa kulumaan valtavissa ostosparatiiseissa, suosittelen Aventura Mall:ia (jonne pääsee paikallisbussilla tunnissa Miami Beachiltä, hinta pari dollaria) ja Sawgrass Mills:iä (tilasin shuttle-kuljetuksen hotellin respasta. Matka kesti reilun tunnin ja meno-paluu maksoi 30 dollaria). Huikeita paikkoja molemmat, en ole mikään himoshoppaaja mutta taisin muuttua sellaiseksi näissä ostoskeskuksissa.

Idyllisimmat matkakohteet


Colmar, Ranska - kaupunki kuin karkki. Uskomattoman idyllinen ja sympaattinen paikka Alcasen alueella lähellä Saksan rajaa. Henkeäsalpaavan kaunis kaupunki!

Heidelberg, Saksa - Saksan vastine Colmarille. Vehreässä jokilaaksossa sijaitseva kaunis paikkakunta, jossa kiva vanhakaupunki. Paljon IHANIA kahviloita!


 Sonoma Valley, Yhdysvallat - viininviljelyalue Kalifornissa San Fransiscon pohjoispuolella. Viinitarhoja, pikkuteitä ja -kyliä. Rauhallista, kaunista, rentouttavaa!

Mieleenpainuvimmat hotellit


Matkavinkkejä ColmarParis Las Vegas,  3655 Las Vegas Boulevard, Las Vegas, Yhdysvallat - Las Vegasissa majoituin Pariisiksi naamioidussa hotellissa. Neljän tähden casinohotellin sviitti maksoi n. 50 euroa yöltä, ja ikkunasta saattoi katsoa kaupungin loputonta valomerta. Las Vegas on nähtävä kerran elämässään - kaupunki on utopistinen aikuisten ihmemaa.

Kenwood Oaks Guest House, 854 Warm Springs Road, Kenwood, Yhdysvallat - Sonoma Valleyn viinialueella sijaitseva pieni majatalo. Luksusluokan tyyliä ja kuninkaallista palvelua.
 
Hostellerie Le Marechal, 6 place des six Montagnes Noires, Colmar, Ranska - majoituin hotellin ylimmän keroksen kattohuoneessa, josta oli huikeat näkymät kaupunkia halkovalle kanavalle. Kodikas vanhanajan fiilis ja tyyli, aamuisin sai herätä katolla majailevien kyyhkysten kujerrukseen.

Matkavinkkejä California

Parasta ruokaa


San Sebastian, Epanja - tapas-taivas Pohjois-Espanjassa. Ei ole tämän paikan voittanutta ruuan suhteen: kaupunki täynnä ihania tapasbaareja!

Biarritz, Ranska - hillittyä vanhanajan charmia pullollaan olevassa Biarritzissa pääsee nauttimaan ranskalaisista herkuista parhaimmilllaan: macaron-leivoksia, tyylikkäitä ravintoloita liitutauluille kirjoitettuine ruokalistoineen, kiva kauppahalli... Herkullisinta ruokaa sain osoitteessa 14 Avenue de Verdun, ravintola Le Pim´pi:stä (hahaa, joo, tiedän että on lapsellista nauraa tolle nimelle mutta nauran silti!), jossa söin mm. kampasimpukoita voikastikkeella. Huikean hyvää! Kannattaa tsekata netistä etukäteen arvosteluja, sillä jokaista hyvää ravintolaa kohden oli myös surkeita turistirysiä joista sai kelvottoman ruuan kaupanpäällisenä huonoa palvelua.

San Fransisco, Yhdysvallat - liian vähän aikaa, liian paljon ravintoloita joissa haluaa käydä. Hyviä hampurilaismestoja, loistavaa meksikolaista, ihania aamiaispaikkoja... America - I Love You!

Upeimmat luontokohteet


Pasific Coast Highway (California State Route 1), Yhdysvallat - Henkeäsalpaavan upea autoilureitti, joka kulkee Yhdysvaltain länsirannikolla pitkin Tyynenmeren rantaa. Ajoin reittiä San Fransiscosta pohjoiseen, eivätkä sanat riitä kuvailemaan kokemusta. Huikeaa!

Matkavinkkejä Yhdysvallat
Utahin kansallispuistot, Yhdysvallat - eroosien muovaamia kivipilareita silmänkantamattomiin Bryce Canyonissa. Jylhän vehreitä patikkareittejä Zion National Parkissa. Colorado-joen muovaamaa kanjonierämaata Canyonlands National Parkissa. Luonnonmuovaamia kivikaaria Arches National Parkissa. Luonto näyttää täällä uskomattoman voimansa - kaikessa armottomuudessaan ja kauneudessaan.

Rannalle!


Sydney, Australia - ranta- ja kaupunkielämän täydellinen liitto. Rentoa fiilistä, kiva kaupunki, valkoiset rannat, kaukana maailman murheet.

Bahamasaaret - vasta täällä ymmärsin että rantalomailussakin voi olla järkeä: hienoakin hienompaa valkoista hiekkaa, turkoosia vettä, lämmin sää ilman järkyttävää kosteutta, hiljainen, puhdas ranta ja riippumatto jossa nautiskella Karibianmeren leppoisista tuulista. Paratiisi!

Historiaa!


Berliini, Saksa - ristiriitaisuuksien kaupunki: ruma ja kaunis yhtä aikaa. Historian arvet selvästi näkyvissä, ja siksi niin upea kaupunki. Jaetun Saksan ja Berliinin muurin historiasta kiinnostuneille ehdoton kohde. 

Matkavinkkejä BerliiniWien, Itävalta - historia on täällä käsinkosketeltavaa. Kaikesta huokuu että paikka on ollut historian saatossa maailman napa niin tieteessä, taiteessa ja politiikassa. Mahtavaa arkkitehtuuria!

Valletta, Malta - kaupunki on yhtä suurta ulkoilmamuseota: palatseja, linnoituksia ja kirkkoja. Ja värikkäitä vanhanajan busseja joiden kyydissä pääsee helposti tutkimaan saaren muitakin kaupunkeja.

"Haaveissa vainko oot mun" - eli minne seuraavaksi


Rannikkokierros Kroatiassa ja Montenegrossa
Kioto kirsikankukkien aikaan
Espanjan kielikurssi Havannassa
Saarihyppelyä Kreikassa
Risteily maailman ympäri


Taustatietoa: Lindan kohdelista kokonaisuudessaan

Capitol Reef National Park, Yhdysvallat
Canyonlands National Park, Yhdysvallat
Miami, Yhdysvallat
Zion National park, Yhdysvallat
Bryce Canyon National park, Yhdysvallat
Chicago, Yhdysvallat
Las Vegas, Yhdysvallat
Moab, Yhdysvallat
Arches National Park, Yhdysvallat
San Fransisco, Yhdysvallat
Palo Alto, Yhdysvallat
Sausalito, Yhdysvallat
Mendocino, Yhdysvallat
New York, Yhdysvallat
Glen Ellen, Yhdysvallat
Bodega Bay, Yhdysvallat
Santa Rosa, Yhdysvallat
Torrey, Yhdysvallat
Park City, Yhdysvallat
Salt Lake City, Yhdysvallat
Point Arena, Yhdysvallat
Charlotte Amelie, Yhdysvaltain Neitsytsaaret
San Juan, Puerto Rico
Half Moon Cay, Bahamasaaret
Grand Turk, Turks & Caicossaaret
Odense, Tanska
Kööpenhamina, Tanska
Billund, Tanska
Alta, Norja
Tromssa, Norja
Trondheim. Norja
Nordkapp, Norja
Oslo, Norja
Bergen, Norja
Tukholma, Ruotsi
Krakova, Puola
Sydney, Australia
Tallinna Viro
Bayonne, Ranska
Biarritz, Ranska
Strasbourg, Ranska
Colmar, Ranska
Pariisi, Ranska
Fuengirola, Espanja
Benalmadena, Espanja
Cordoba, Espanja
Malaga, Espanja
Ronda, Espanja
San Sebastian, Espanja
Bilbao, Espanja
Sevilla, Espanja
Madrid, Espanja
Barcelona, Espanja
Bratislava, Slovakia
Budapest, Unkari
Dublin, Irlanti
Valletta, Malta
Lontoo, Iso-Britannia
Amsterdam, Hollanti
Wien, Itävalta
Firenze, Italia
Siena, Italia
Pisa, Italia
Praha, Tsekki
Hampuri, Saksa
Bremen, Saksa
Dusseldorf, Saksa
Köln, Saksa
Munchen, Saksa
Berliini, Saksa
Heidelberg, Saksa
Frankfurt am Main, Saksa
Freiburg im Breisgau, Saksa
Kehl, Saksa
Lissabon, Portugali


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti