maanantai 21. marraskuuta 2016

Helpot uunijuurekset

Viime viikolla kaupassa käydessäni ilahduin juureshyllyjen valikoimasta: tarjolla oli mahtava kavalkadi kotimaisia herkkuja! Uunijuurekset ovat äärettömän helppo ja toimiva lisäke melkein ruualle kuin ruualle. Samalla reseptillä voi tehdä ruokaa melkein mistä tahansa juureksista. Minun vuokaani päätyi lanttua, palsternakkaa ja ihanan näköistä raitajuurta.

Uunijuurekset

1 palsternakka
1 lanttu
3 raitajuurta
Tuoretta timjamia
Suolaa
Mustapippuria
Hunajaa
Oliiviöljyä

Kuori juurekset ja leikkaa lohkoiksi. Laita uunivuokaan ja ripottele päälle suolaa ja pippuria. Valuta juuresten päälle hieman hunajaa ja oliiviöljyä. Laita vuokaan pari oksaa timjamia.
Paista 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Kääntele juureksia muutaman kerran paiston aikana.

Uunissa paahdetut juurekset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti