torstai 10. marraskuuta 2016

Paistettua lohta tilli-voikastikkeella

Tilli-sitruunakastike kalalleMun lempiTV-ohjelma on Master Chef Australia. Ohjelma saa minut innostumaan milloin minkäkinlaisista ruuista, tekniikoista ja aineksista. Viimeksi päätin ohjelman innoittamana aloittaa kastikkeiden teon harjoittelun. Ei ehkä kuulosta kovinkaan ihmeellisestä mutta omiin ruuanlaittorutiineihin kastikkeiden teko ei kuulu lainkaan. Kylmiä kastikkeita väsään silloin tällöin, lämpimiä kastikkeita, sellaisia joista ranskalaisen keittotaidon perusopuksissa kerrotaan, en muista tehneeni koskaan. Ikinä. Never. Milloinkaan.
Aloitin kastikeharjoittelun helpolla voi-tillikastikkeella. Kastikkeen resepti löytyi MTV:n ruokasivuilta. Tämä sitruunainen ja täyteläinen kastike sopi erinomaisesti paistetun lohen kylkeen. Lisäksi lautaselle päätyi uunissa paahdettuja kasviksia. Kastike nosti ruuan sille kuuluisalle nextille levelille: tavallisesta, arkisesta lohesta ja kasviksista tuli kastikkeen ansiosta juhlaruokaa.

3 salottisipulia silputtuna
3 dl kuivaa valkoviiniä
valkopippuria
sitruunamehua
½ kalaliemikuutio
200 g voita
Tillisilppua

Laita kasariin 1 rkl voita ja kuullota sipulisilppu. Lisää viini, pippuri, murennettu liemikuutio ja vähän sitruunamehua. Keitä kokoon puoleen alkuperäisestä.
Nosta kastike liedeltä ja sekoita siihen voi pieninä nokareina. Sekoita joukkoon tilli ja tarkista maku.

Tilli-sitruunakastike kalalle
 



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti