perjantai 9. joulukuuta 2016

Nopeaa arkiruokaa: kylmäsavulohi-pecorinopasta

Tämän päivän ruokainspiraatio lähti pecorinojuustosta. Olin ostanut köntin kyseistä juustoa Lidlistä pari viikkoa sitten ilman sen kummempaa suunnitelmaa sen käyttöön liittyen. Ja tänään tuijotin jääkaapin uumeniin ilman minkäänlaista inspiraatiota ruuanlaittoon, ja kyseinen pecorino tuijotti minua takaisin, vieressään paketti kylmäsavulohta. Näistä aineksista lautaselle syntyi kylmäsavulohi-pecorinopasta, mukana aavistus sitruunaa. Herkullinen yhden kattilan ihme, jossa ainoa ruuanvalmistustaitoja vaativa osuus on pastan keittäminen.

Kylmäsavulohi-pecorinopasta


250 g pastaa
200 g kylmäsavulohta
150 g pecorinojuustoa
1-2 rkl sitruunalla maustettua rypsi- tai oliiviöljyä (esim. Keijun sitruuna-basilika yrttiöljy sopii tähän erinomaisesti)
Suolaa
Mustapippuria

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Pastan kypsymisen aikana valmistele muut ainekset: raasta pecorino ja leikkaa kylmäsavulohi ohuiksi suikaleiksi.
Kun pasta on kypsää, kaada kattilasta keitinvesi pois. Lisää kattilaan pastan sekaan raastettu pecorinojuusto ja sekoita. Lisää loraus sitruunaöljyä, kylmäsavulohisuikaleet ja mausta suolalla ja pippurilla.


kylmäavulohipastaa ja pecorinoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti