tiistai 20. joulukuuta 2016

Pistaasi-suklaakeksit ja muita syötävän hyviä lahjoja

Mun jouluperinteisiin kuuluu erilaisten suklaa- ja pähkinäkeksien valmistaminen. En ole piparkakkujen ystävä, ja jossain vaiheessa hoksasin että mikä pakko mun on niitä jouluna puputtaa - miksen tekisi keksejä joista oikeasti tykkään. Valmistan keksejä monta pellillistä: osa menee läheisille lahjaksi, osa itselle jouluajan herkutteluun. Vakiokamaa ovat amerikkalaiset suklaakeksit joita teen hyväksihavaitulla, jo 20 vuotta käytössäni olleella reseptillä. Joka vuosi testaan myös jotain uutta reseptiä. Tänä vuonna kokeiluun päätyi pistaasikeksit, joiden resepti löytyi K-ruoka -sivustolta.
Itsetehdyt keksit ovat ihana (ja himoittu) lahja!
Ps. Löydät aikaisemmasta postauksestani lisää joulukeksien reseptejä, mm. alemmassa kuvassa näkyvien valkosuklaacookiesien ohjeen!

Pistaasi-suklaakeksit


125 g pistaasipähkinöitä
200 g voita
1 1/2 dl fariinisokeria
1 kananmuna
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Kuori pistaasipähkinät ja leikkaa ne veitsellä rouheeksi.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vanoljasokeri ja 1/2 dl pistaasipähkinörouhetta keskenään ja sekoita taikinaan. Anna taikinan kovettua jääkaapissa noin 30 minuuttia. Ota taikinasta reilu pikkulusikallinen taikinaa ja pyöritä palloksi. Laita pallot leivinpaperin päälle ja litistä niitä hieman. Paista 175 asteessa n. 10 minuuttia.
Koristele keksit kun ne ovat täysin jäähtyneet.
Koristelu:
Paloittele suklaa kulhoon ja sulata mikrossa n. 20 sekuntia kerrallaan. Sekoita välillä jotta suklaa sulaa tasaisesti. Kasta keksit osittain suklaaseen ja nosta leivinpaperin päälle. Ripottele suklaan pinnalle pistaasipähkinärouhetta.


Suklaalla koristellut pistaasikeksit
Pistaasi-suklaakeksit

Valkosuklaakeksit
Valkosuklaacookies

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti