maanantai 12. joulukuuta 2016

Turkkilaiset täytetyt kanaleivät ja tzatzikia


Hain viikonloppuna ruokainspiraatiota turkkilaisesta ruokakaupasta. Suosikkini Tampereella on Alanya Oriental Market Puutarhakadulla (Puutarhakatu 14). Etnisissä ruokakaupoissa on mahtava koluta hyllyjä ja ihmetellä purkkeja ja purnukoita. Löysin kaupasta mahtavia tuotteita: turkkilaista leipää, tuoretta minttua, fetajuustoa ja paprikatahnaa. Näistä aineksista syntyi wrappejä turkkilaiseen tapaan. Täytteenä oli paprikatahnalla maustettua broileria, fetaa, salaatinlehtiä ja tzatzikia.
Tzatziki on mahtavan monikäyttöinen kastike, joten oheinen resepti kannattaa laittaa muistiin. Käytän tzatzikia mm. kanatäytteisissä pitaleivissä, ja se sopii myös hyvin kanapihvien höysteeksi (oheen salaattia ja vaikkapa kreikkalaista paistettua juustoa Saganakia - aijai, nyt tuli nälkä!).

Tzatziki


puolikas kurkku
200 g turkkilaista jogurttia
2 valkosipulin kynttä
suolaa
sokeria
tuoretta minttua

Kuutioi kurkku pieniksi paloiksi. Laita palat puhtaan keittiöpyyhkeen päälle ja puristele varovasti osa nesteestä pois. Laita turkkilainen jogurtti tarjoilukulhoon ja sekoita kurkkukuutiot sen joukkoon. Purista 2 valkosipulinkynttä jogurtin sekaan. Mausta suolalla ja sokerilla. Lisää joukkoon tuoretta minttusilppua. Anna mytiintyä jääkaapissa puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Broileritäytteiset kanarullat ja tzatzikia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti