tiistai 6. joulukuuta 2016

Ravintolavinkit Helsinkiin

Vietin viikonloppuna minilomaa Helsingissä. Viikonlopusta tuli todellista ruokanautintojen ilotulitusta: olin valinnut kaikki ruokapaikat jo etukäteen blogeja (esim. wtd.fi julkaisi mielenkiintoisen listauksen juuri ennen reissuani) ja ravintola-arvosteluja tutkimalla, joten huonoa ruokaa ei tällä reissulla osunut kertaakaan vastaan. Syömisen lisäksi ohjelmaan mahtui shoppailua ja jouluisen Helsingin ihastelua. Mutta palataanpa siihen syömiseen. Helsinkihän on täältä maalaispitäjä Tampereelta katsottuja suoranainen suurkaupunki, ja persoonallisia ravintoloita täynnä -  paikkoja, joissa tuntuu ja maistuu henkilökunnan intohimo omaa tekemistään kohtaan. Tässä parhaat poiminnat viikonlopun ravintolakohteista:

1. Fat Ramen (Lönnrotinkatu 34, Hietalahden kauppahalli): iso kulho täynnä nuudelia, herkullista lientä ja muita tykötarpeita oli täydellinen valinta talvipäivän lounaaksi.  Maukasta ja lämmittävää. Kiva miljöö Hietalahden kauppahallissa. Erinomainen hinta-laatusuhde.

2. The Lucky Bastard (Itiksen kauppakeskus, 2. krs.): kerrankin laadukasta ostoskeskussyömistä. Joo, tarjolla hampurilaisia niinkuin sadassa muussakin ostoskeskusravintolassa, mutta tässä paikassa on yritystä ja hampurilaisissa kivaa twistiä. Kanahampurilainen savupaprikamajoneesilla oli superhyvä. Ja ähkynkin uhalla oli pakko maistaa myös freak shakea: suklainen överipirtelö oli mahtava!

3. Gaijin (Bulevardi 6): kehuttu ja hehkutettu - eikä suotta. Kymmenen ruokalajin Gaijin menu oli erinomainen: kaikki annokset eivät yltäneet "ylimaallisen hyvää" -kategoriaan, mutta muutama sinne pääsi, ja loputkin olivat vähintäänkin hyviä. Palvelu toimi juuri niin hyvin kuin tällaisessa paikassa pitääkin: keskiössä asiakas sekä ruoka. Ehdottomasti hintansa väärti!

Ja loppuun vielä extravinkki (koska vihkot ja paperiaskartelu on melkein yhtä tärkeää kuin syöminen):

Putinki (Korkeavuorenkatu 19): ihana vihko- ja paperikauppa lähellä Designmuseota Ullanlinnassa. Persoonallisia vihkoja, kortteja ja muuta paperitavaraa.



Helsingin ravintolavinkit: Fat Ramen
Fat Ramen: smokey duck.


Helsingin ravintolavinkit: Fat Ramen



Helsingin ravintolavinkit: Gaijin
Gaijinin tiikerirapuja.







Helsingin ravintolavinkit: Gaijin
Inkivääri-mantelikakkua ja vanilja-kurpitsajäätelöä Gaijinin tapaan.




Helsingin ravintolavinkit: Lucky Bastard
Lucky Bastard: chocolatechip freakshake.




Helsingin ravintolavinkit: Lucky Bastard
Lucky Bastard: The Old Bird -kanaburgeri.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti