
200 g suklaata (esim. Fazerin Bak and Dessert tumma leivontasuklaa toimii hyvin)
200 g voita
2 dl sokeria
4 luomumunaa
1 tl leivinjauhetta
2.5 dl jauhoja
1. Sulata suklaa vesihauteessa, lisää joukkoon loppuvaiheessa voi.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
3. Lisää muna-sokerivaahtoon sulanut suklaa-voiseos sekä keskenään sekoitetut leivinjauhe + jauhot. Sekoita kaikki aineet keskenään.
4. Kaada seos vuokaan (itse käytän neliskanttista, leivinpaperilla vuorattua 24x24 kokoista vuokaa) ja paista uunin keskiosassa 200 asteessa 13 minuuttia. Kakun keskiosan tulee olla uunista otettaessa koostumukseltaan hieman löysä. Kun tarjoilet kakun seuraavana päivänä, on kakku täydellinen.
Lime-mascarponevaahto
1,5 dl vispikermaa
125 g marcarponea
1 lime
1. Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi.
2. Sekoita joukkoon mascarpone.
3. Raasta joukkoon limen kuori ja puolikkaan limen mehu. Sekoita varovasti.
Vaahdosta tulee helposti liian kovaa - tällöin maku kärsii eikä kivikova kermavaahto ole muutenkaan mitään herkkua.
Kyllä, superhyvää on. Kiitos kakkukahveista!
VastaaPoista