keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Arki-intialaista

Intialainen kanakastike
Intialaisesta ruuasta on tullut vakio arki-ruokaani. Teen erilaisia väännöksiä intialais-teemasta melkeinpä viikottain. Joulupukki toi Lindalle herkkukorin jossa sisältönä oli mm. pähkinöitä, taateleita ja kikherneitä. Niiden inspiroimana syntyi keltainen taateli-pähkinäriisi kikherneillä terästettynä sekä kookoskanakastike. Ei tällä nyt ihan Keralaan saakka pääse haaveissa kulkemaan mutta ainakin hetkeksi pois ankeasta räntäsateesta.

Keltainen taateli-pähkinäriisi ja kikherneitä

2 dl pitkäjyväistä riisiä
1 sipuli
1 tl kurkumaa
1 rkl ruokosokeria
1 kanelitanko
suolaa
mustapippuria
voita
vettä
kikherneitä
pähkinäsekoitusta
taateleita

1. Liota kikherneitä yön yli. Laita lionneet kiknerneet kiehumaan vähintään 45 minuutiksi. Helpompi tapa on ostaa kaupasta purkki Bonduelle kikherneitä.
2. Valmista riisi: laita kattilaan nokare voita ja kaikki mausteet. Anna paistua hetken. Lisää pieneksi pilkottu sipuli ja riisi. Kuullota hetki. Kaada riisin sekaan vettä ja lisäile nestettä vähitellen kunnes riisi on kypsää ja neste imeytynyt. Poista kanelitanko.
3. Lisää riisin sekaan pieneksi pilkotut taatelit sekä kypsät kikherneet. Lisää maun mukaan pähkinöitä. Lindan versioon upposi manteleita, cashewpähkinöitä ja pistaaseja. Kokonaiset pähkinät on muuten hemmetin helppo operoida pienempään olomuotoon murskaamalla niitä varovasti valkosipulipuristimessa. Ja ei, niitä ei todellakaan ole tarkoitus musertaa puristimesta läpi.

Kookos-kanakastike

400 g broilerin maustamattomia fileesuikaleita
1 tl korianteria
1 tl juustokuminaa
1 tl kurkumaa
1 tl garam masalaa
suolaa
pippuria
1/2 tl ruokosokeria
2 dl kookoskermaa (esim Kara-merkkinen, pahvipurkissa oleva kookoskerma on laatutavaraa!)

1. Sulata pannulla voita ja paista siinä hetki mausteita. Lisää kanasuikaleet ja paista kypsäksi. Lisää kookoskerma ja anna muhia kunnes neste on kiehunut hieman kasaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti