Taikina:
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
1 sitruunan raastettu kuori
2 dl vettä
3 rkl Maizenaa
1 dl sokeria
0,5 dl sitruunamehua
2 munan keltuaista
50 g voita
Kuorrutus:
2 kananmunan valkuaista
6 rkl sokeria
Nypi rasva, jauhot ja sokeri muruiseksi seokseksi. Lisää vesi ja anna taikinan tasaantua kymmenisen minuuttia jääkaapissa. Painele taikina piirakkavuoan reunoille ja pohjalle (noin 24 cm). Tue reunat foliosta muovatulla pannalla ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pohja saa vaaleanruskean värin.
Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Mittaa vesi, maissijauho, sokeri ja raastettu sitruunankuori kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoitellen kiehuvaksi. Lisää sitruunamehu ja keltuaiset. Anna seoksen jäähtyä hieman. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen voi. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Poista foliopanta torttupohjan reunoilta ja kaada sitruunakiisseli vuokaan. Lusikoi valkuaisvaahto kiisselin pinnalle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes pinta saa paahtuneen värin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti