Intialainen broilerpata uunissa
n. 600 g broilerin maustamattomia paistileikkeitä
Marinadi:
Tuoretta inkivääriä peukalonpään kokoinen pala
3 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
Puoli pussia (20g) Tikka Masala -mausteseosta
Puolikas sitruuna
Suolaa
Mustapippuria
Rypsiöljyä
Pataan:
Voita paistamiseen
Tuoretta inkivääriä peukalonpään kokoinen pala
3 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
2 porkkanaa
3 perunaa
2 sipulia
Puolikas omena
Kasvisliemukuutio
Loput Tikka Masala -mausteseoksesta
Ripaus kanelia
1 prk (200 ml) kookosmaitoa
Koristeeksi:
Tuoretta korianteria
Cashew-pähkinöitä
Lisukkeeksi:
Tummaa riisiä
Laita kanat marinoitumaan edellisenä päivänä: leikkaa paistileikkeet muutamaan osaan ja laita kulhoon, nakkaa perään kuorittu, viipaloitu inkivääri, veitsellä murskattu valkosipuli isohkoina paloina sekä viipaloitu chili, josta olet poistanut siemenet. Lisää Tikka Masala -mausteseosta, suolaa ja mustapippuria. Viipaloi puolikas sitruuna, purista paloista hieman mehua ja heitä palat kanan joukkoon. Sekoita. Lisää lopuksi hieman rypsiöljyä. Broilerit saavat marinoitua kaapissa seuraavaan päivään.
Aloita padan valmistus laittamalla uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja valmistelemalla ainekset:
Pilko tuore inkivääri pieniksi paloiksi, samoin chili ja valkosipuli.
Kuori sipulit, porkkanat ja perunat ja leikkaa paloiksi. Palat voivat olla reilun kokoisia.
Kuori ja kuutioi omena.
Suurin osa aineksista menee pataan pannun kautta. Aloita broilerista: laita pannulle voita ja paista broileriin kuumalla pannulla kaunis pinta. Huom! Pataan menee vain broilerinliha, ei marinadissa olleita tykötarpeita. Siirrä broilerit pataan.
Laita seuraavaksi pannulle valkosipuli-chili-inkiväärisilppu sekä sipulilohkot. Siirrä ainekset pataan kun ne ovat saaneet hieman väriä.
Paista porkkanoita hetki pannulla, ripottele päälle hieman kanelia. Siirrä pataan.
Lisää tämän jälkeen pannulle n. 3-5 dl vettä, jotta saat pannusta kaikki mausteet irti ja lisää veteen kasvisliemikuutio. Kaada neste pataan kun liemikuutio on liuennut. Nestettä tulee olla sen verran että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Sekoita pataan loput Tikka Masala -mausteesta sekä kuutioitu omena.
Laita pata uuniin ja anna kypsyä 200 asteessa 20 minuuttia. Ota pata sen jälkeen hetkeksi uunista, lisää perunat, sekoita ja laita takaisin uuniin. Laske lämpö 150 asteeseen ja kypsennä 40 minuuttia. Ota pata tämän jälkeen uunista, lisää kookosmaito ja anna kypsyä vielä uunissa 15 minuuttia. Tarkista maku, ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
Tarjoile tumman riisin kera, ja ripottele annoksen päälle cashew-pähkinöitä ja reilusti tuoretta korianteria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti