Itsetehdyt keksit ovat ihana (ja himoittu) lahja!
Ps. Löydät aikaisemmasta postauksestani lisää joulukeksien reseptejä, mm. alemmassa kuvassa näkyvien valkosuklaacookiesien ohjeen!
Pistaasi-suklaakeksit
125 g pistaasipähkinöitä
200 g voita
1 1/2 dl fariinisokeria
1 kananmuna
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Kuori pistaasipähkinät ja leikkaa ne veitsellä rouheeksi.200 g voita
1 1/2 dl fariinisokeria
1 kananmuna
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vanoljasokeri ja 1/2 dl pistaasipähkinörouhetta keskenään ja sekoita taikinaan. Anna taikinan kovettua jääkaapissa noin 30 minuuttia. Ota taikinasta reilu pikkulusikallinen taikinaa ja pyöritä palloksi. Laita pallot leivinpaperin päälle ja litistä niitä hieman. Paista 175 asteessa n. 10 minuuttia.
Koristele keksit kun ne ovat täysin jäähtyneet.
Koristelu:
Paloittele suklaa kulhoon ja sulata mikrossa n. 20 sekuntia kerrallaan. Sekoita välillä jotta suklaa sulaa tasaisesti. Kasta keksit osittain suklaaseen ja nosta leivinpaperin päälle. Ripottele suklaan pinnalle pistaasipähkinärouhetta.
Pistaasi-suklaakeksit |
![]() |
Valkosuklaacookies |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti