tiistai 17. lokakuuta 2017

Matkavinkit Sloveniaan: Bled-järven alue


Vintgarin rotko Sloveniassa
Vintgarin rotko Bledissä.
Palaan vielä kevään roadtrippiin Sloveniassa (lue aikaisemmat kirjoitukset täältä ja täältä). Slovenia-roadtrippimme päättyi viikon reissaamisen jälkeen Bled-järvelle, ja tästä postauksesta löydät vinkit Bledin alueelle. Parasta Slovenissa oli monimuotoisuus: muutaman tunnin ajolla pääsi rannikon tunnelmallisista pikkukylistä alppimaisemiin. Bled lienee Slovenian tunnetuin matkakohde: pikkukaupunki Juliaanisten alppien äärellä, vetonaulanaan Bled-järvi ja hienot vuoristomaisemat. Keväällä matkailijoita oli maltillinen määrä, voin vaan kuvitella millainen vilske täällä on sesonkiaikaan. Itse kaupunki ei nyt välttämättä ole kaikkein idyllisin, mutta sen ympäristö kylläkin.

Matkavinkit Bledin alueelle


1. Kierrä Bled-järvi kävellen. Bledin kaupunki sijaitsee aivan järven äärellä, joten leppoisa järvenkierros on helppo toteuttaa ilman että täytyy lähteä autolla tai bussilla kohteeseen. Nauti hienoista maisemista, valokuvaamisesta ja leppoisasta kävelystä. Kierros vie tunnin-puolitoista.

2. Tee päiväretki Bohinj-järvelle. Ota auto alle ja aja naapurikylään ihmettelemään tätä upeaa alppijärveä. Matka Bledistä Bohinjiin vie puolisen tuntia. Tai veisi, jos malttaisi olla pysähtelemättä kesken matkan. Tie vie halki idyllisten laaksojen: pikkukyliä, niityillä hevosia, taustana lumihuippuiset vuoret. Bohinj-järvi on kristallinkirkas ja vuoret heijastuvat siitä upeasti. Täydellinen valokuvauskohde!

3. Patikoi Vintgar Gorgella eli Vintgarin rotkolla. Tämä kohde pääsee kaikkien aikojen luontokohteiden listallani top kolmoseen. Upea kohde! Rotko sijaitsee nelisen kilometriä Bledin keskustasta, ja patikointireitin alkupäähän pääsee autolla. Rotkoalueelle on pieni pääsymaksu. Kävelyreitti kulkee rotkon pohjalla, ja se seuraa rotkossa kuohuvaa, smaragdinvihreää jokea. Suurin osa kävelystä tapahtuu puisilla silloilla jotka kulkevat rotkon reunoja myöten ylittäen välillä virran. Reitti kulkee rotkon päästä päähän, ja edestakainen matka on vajaat 4 kilometriä. Luontomatkailijan ehdoton käyntikohde!

4. Jos aikaa jää, piipahda lähiseudun pikkukylissä. Krajnska Gora on aktiivilomailijan kohde maastopyöräily- ja laskettelukeskuksineen, Skofja Loka puolestaan todella idyllinen pikkukaupunki jonka kävelykeskustassa oli mukava istuskella kahvilassa nauttimassa auringosta ja jäätelöannoksesta.

Hotellivinkki Blediin:
Majoituimme Best Western Premier Hotel Loveciin. Erinomainen sijaitsi keskustassa, järvelle kivenheitto, kaupungin ravintolat ja kahvilat käden ulottuvilla. Hotellin buffet-aamiainen on parhaita, ellei jopa paras, joita olen reissuillani nauttinut. Suosittelen!

Bledin linna kohoaa Bled-järven ylle.
Bled-järvi
Idyllinen Skofja Lokan pikkukaupunki Sloveniassa
Skofja Lokan idyllinen pikkukaupunki.



Bledin järvimaisemia Sloveniassa
Bled-järvi.


Bohing-järvi Sloveniassa
Bohinj-järvi.


Alppimaisemia lähellä Blediä Sloveniassa
Alppimaisemia lähellä Blediä.


Patikointia Vintgarin rotkolla Sloveniassa
Vintgar Gorge.


Patikointia Vintgarin rotkolla Sloveniassa
Vintgar Gorge.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti