keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Bruschettat tomaattitäytteellä

Palataanpa vielä kerran Italia-fiiliksiin. Syyskuisen Rooman-matkani (lue lisää täältä!) inspiraatio kantaa vielä näihin lokakuun pimeneviin ja tuulisiin iltoihin saakka. Tein viikonloppuna Italia-fiiliksissä tomaattisia alkupalaleipiä, bruschetta al pomodoro. Näihin et montaa ainesta tarvitse, ja valmistus on nopeaa. Nämä ovat hyvä naposteluruoka tarjottavaksi vaikka isommallekin joukolle.

300 g kirsikkatomaattimix
Puolikas makea sipuli
Tuoretta basilikaa
Suolaa
Mustapippuria
Oliiviöljyä
Vaaleaa leipää, esim. ciabattaa
1 valkosipulinkynsi

Pilko kirsikkatomaatit kahdeksaan osaan ja laita kulhoon. Kuutioi sipuli pieneksi silpuksi ja heitä tomaattien sekaan. Hienonna basilika silpuksi ja laita muiden ainesten joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Lorauta joukkoon hieman oliiviöljyä. Sekoita.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Leikkaa leipä viipaleiksi. Kuori valkosipulinkynsi ja hiero valkosipulinkynttä leipäpaloihin. Tällä keinolla leipiin jää vieno valkosipulin aromi, mutta ei näkyviä valkosipulinpaloja. Lorauta leipien päälle hieman oliiviöljyä. Paahda leipiä uunissa viitisen minuuttia.
Ota leivät uunista ja laita niiden päälle tomaattiseosta. Buon appetito!

VINKKI:
Leivät ovat erinomaisia myös mozzarellalla höystettyinä.
Valmista tomaattiseos, viipaloi leipä, laita leipäviipaleille tomaattiseosta ja riivi päälle mozzarellaa. Laita 250 asteiseen uuniin grillivastuksen alle n. viideksi minuutiksi (kunnes mozzarella on sulanut ja saanut hieman väriä).

Italialaiset alkupalaleivät

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti