tiistai 11. lokakuuta 2016

Myskikurpitsakeitto

Keitto myskikurpitsasta Myskikurpitsakeitto on täydellistä syysruokaa: tuhtia, mausteista, lämmittävää. Se sopii mainiosti alkupalakeitoksi ja siitä saa tukevan lounaan kun ripottelee pinnalle vaikkapa fetaa tai grillattua kanaa. Keiton valmistus vie hetken aikaa koska ainekset paahdetaan ensin, mutta lopputulos on vaivan arvoinen!

Myskikurpitsakeitto

1 myskikurpitsa
1 punainen chili
4 valkosipulinkynttä
Peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
Oliiviöljyä
1 1/2 kasvisliemukuutiota
8-13 dl vettä riippuen myskikurpitsan koosta
Suolaa
Mustapippuria
Muskottia
Inkivääriä

Tarjoiluun:
Pinjan- ja kurpitsansiemeniä
Vuohenjuustoa
Tryffeliöljyä

Kuori myskikurpitsa ja leikkaa se reiluiksi lohkoiksi (esim. 10 palaan). Asettele leivinpaperin päälle uunipellille. Poista chilistä siemenet ja leikkaa muutamaan osaan. Kuori valkosipulinkynnet ja pilko muutamaan osaan. Kuori inkivääri ja leikkaa lastuiksi. Laita valkosipulin-, chilin- ja inkiväärinpalaset myskikurpitsan päälle uunipellille. Ripottele päälle oliiviöljyä. Paahda 200 asteisessa uunissa n. tunti. Tarkkaile ettei myskikurpitsa paahdu mustaksi (mausteaineiden tummumisella ei ole väliä).
Ota ainekset uunista. Pilko myskikurpitsa hieman pienemmiksi paloiksi ja laita kattilaan (voit laittaa kattilaan myös paahtuneen chilin ja inkiväärin - näin saat keittoon intensiivisemmän maun. Ongi ne kuitenkin pois ennen keiton soseuttamista. Niiden poissaaminen kattilasta on helppoa kunhan ovat reilunkokoisia paloja). Laita kattilaan vettä, määrä vaihtelee 8-13 desilitran välillä riippuen myskikurpitsasi koosta ja siitä kuinka paksua keittoa haluat. Vettä kannattaa lisätä vähitellen. Laita kattilaan myös kasvisliemikuutio ja mausta suolalla, mustapippurilla, muskotilla ja jauhetulla inkiväärillä.
Anna porista liedellä kunnes myskikurpitsa on täysin pehmeää. Mikäli laitoit kattilaan myös paahtuneet chilit ja inkiväärinpalat, nouki ne tässä vaiheessa pois keitosta. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa vettä jos keitto on liian paksua. Tarkista maku.
Ripottele valmiiden annosten päälle paahdettuja pinjan- ja kurpitsansiemeniä sekä vuohenjuustoa. Viimeistele annos tryffeliöljyllä (joka on muuten aivan täydellinen makupari tälle keitolle!).

Keitto myskikurpitsasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti