lauantai 15. lokakuuta 2016

Omenainen juustokakku purkissa

Omenasesongista innostuneena herkuttelin viikonloppuna nopealla juustokakku-muunnelmalla: lasiseen säilykepurkkiin kerroksittain koottavalla omenaisella tuorejuustovaahto-keksi-jälkiruualla. Helppoa, nopeaa, herkullista. Mitä muuta sitä jälkiruualta kaipaakaan? Reseptistä tulee 3-4 annosta.

Tuorejuustovaahto:
1 dl kuohukermaa
100 g vaniljatuorejuustoa
1 rkl tomusokeria
1/2 dl jogurttia (melkein mikä vaan kelpaa, minulla sattui olemaan kaapissa Arlan mangojogurttia)

Omenatäyte:
Nokare voita
3 pienehköä punaista omenaa
3 rkl fariinisokeria

Lisäksi:
Walkers pekaanipähkinä-karamelli -keksejä (tai muita vastaavia oman makusi mukaan)

Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto. Lisää tomusokeri ja jogurtti, sekoita tasaiseksi. Laita jääkaapiin omenatäytteen valmistuksen ajaksi.
Kuori omenat ja kuutioi ne. Laita voinokare paistinpannulle ja karamellisoi omenoita hetki voissa. Lisää fariinisokeri. Omenat ovat valmiit kun sokeri on täysin sulanut ja hieman paahtunut.
Murustele keksit lasipurkin pohjalle. Laita keksien päälle karamellisoituneita omenanpaloja. Laita omenoiden päälle tuorejuustovaahtoa ja ripottele pinnalle keksinmuruja ja paistinpannulle omenoiden paistamisesta jäänyttä karamellia.
 

Omena-juustokakku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti