sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Foccaccia Lindan tapaan

Italialainen foccaccia-leipä


Täällä sitä taas ollaan sorvin ääressä. Eihän se luova tauko venynyt kuin puolentoista vuoden mittaiseksi!

Starttaan uuden blogikauden hyväksi havaitulla klassikolla, italialaisella foccaccia-leivällä, jota leivon melkeinpä viikottain. Foccaccia sopii hienosti keittojen kaveriksi ja siitä saa myös mahtavan muhkeitä täytettyjä leipiä. Resepti on oman sooloilun tulosta - tiedä sitten kuinka kaukana aidosta foccacciasta se lienee.


Taikina:

1/2 l lämmintä vettä

1 pkt hiivaa

vajaa ruokalusikallinen suolaa

1 rkl sokeria

1 dl oliiviöljyä

9 dl vehnäjauhoja

Kivettömiä oliiveja

Valmiin leivän päälle:

1/2 dl oliiviöljyä

Sormisuolaa

Rosmariinia



Sekoita vesi, hiiva, sokeri ja suola.

Sekoita joukkoon puolet jauhoista ja oliiviöljy. Sekoita hyvin. Lisää loput jauhot. Taikinan kuuluu olla hieman löysää. Tuon vaihtelua leipään lisäämällä välillä joukkoon pähkinöitä, auringonkukansiemeniä tai porkkanaraastetta.

Kohota n. 20 min ja painele sen jälkeen uunipellille pyöreäksi leiväksi (paksuus n. 2-3 cm).

Painele oliivit leivän päälle.

Paista uunissa 220 asteessa 25 minuuttia.

Kun otat leivät uunista, levitä pinnalle loput oliiviöljyt, sormisuola ja rosmariinia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti