tiistai 8. tammikuuta 2013

Juustokakku kera granaattiomenan siementen

Rakastan juustokakkuja! Olivat ne sitten perinteisiä, suklaisia, pähkinäisiä, marjaisia tai mitä muuta hyvänsä. Jokaisen amerikanmatkani on huipentanut pyhiinvaellusmatka Cheesecake Factoryyn jonka vitriinistä minun nimeäni on huutanut 30 erilaisen juustokakun valikoima. Järkihän siinä lähtee!
Oheisesta juustokakkureseptistä on kiittäminen isosiskoani, jonka luona nautiskelin kyseistä herkkua joulunaikaan. Jos et halua kakkuun ylenpalttista joulufiilistä, vaihda pohjan piparkakut Digestive-kekseihin. Kakku on helppo valmistaa, eikä sen tekoon tarvita uunia. Eikä myöskään liivatetta, joka ei ole suosikkejani.

Pohja:
100 g voita
150 g piparkakkuja tai Digestive-keksejä

Täyte:
3 dl kermaa
200 g maustamatonta Philadelphia -tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl kardemummaa

Pinnalle:
1 granaattiomenan siemenet
Pistaasipähkinöitä rouhittuna

Murskaa keksit ja lisää joukkoon voisula. Voitele irtopohjavuoka (halkaisija n. 24cm) ja painele keksiseos tasaiseksi kerrokseksi vuuan pohjalle.
Vatkaa kerma. Sekoita keskenään tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri, kardemumma ja kermavaahto. Levitä täyte pohjan päälle ja laita kakku pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi. Kakku voi olla pakkasessa vaikka seuraavaan päivään.
Ota juustokakku huoneenlämpöön n. 15 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua granaattiomenan siemenillä: leikkaa granaattiomena kahteen osaan ja naputtele siemenet pois kopauttelemalla ruokalusikalla granaattiomenan kuoripuolelle. Älä kouki siemeniä väkisin irti siemenkodasta - tällöin siementen "kuori puhkeaa" (hahaa, tosi ammattimaisia termejä!) ja niistä karkaa paras osa, eli mehu, pois. Ripottele pinnalle lisäksi rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Granaattiomena-juustokakku

2 kommenttia:

  1. Viikonlopun ruokakestit saivat makean päätöksen tällä kakulla. Lindan ohjeistuksella muutin vain kardemumman vaniljatangoksi ja päälle mansikoita ja mustikoita. Toimii!

    VastaaPoista
  2. Hyvä Milla!
    Ja kiitos palautteesta!

    VastaaPoista