torstai 20. joulukuuta 2012

Rocky Road

Vielä ehtii - nimittäin valmistaa joulun herkkulahjaksi Rocky Roadia.
Ensi alkuun resepti epäilytti koska en ole vaahtokarkkien ystävä. Vaan tässäpä ne toimii: eivät missään nimessä ole pääosassa mutta olennainen osa mikstuuraa kuitenkin. Karkkimassan valmistaa 15 minuutissa, sen jälkeen jäähdytys jääkaapissa vie muutaman tunnin. Sitten ei muuta kuin karkkilevy neliöiksi, karkit sellofaanikääreeseen ja joulun herkullisin lahja on valmis!

Rocky Road

2 kpl 200 gramman Maraboun maitosuklaalevyjä
Pieniä vaahtokarkkeja (Haribolta löytyi juuri sopivia!)
Suolapähkinöitä
Riisimuroja (ei niitä sokerihuurrettuja)

Sulata suklaa vesihauteessa. Ota suklaakippo pois vesihauteesta ja lisää sulaneeseen suklaaseen riisimuroja, vaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä kourallinen kerrallaan. Riisimuroja kannattaa laittaa suhteessa eniten, jotta saat rakenteesta sopivan keveän. Lisää aineita suklaaseen kunnes massa on melko tiivistä, eikä juoksevaa suklaata liiemmälti näy. Älä tee siitä kuitenkaan liian kuivaa.
Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, koko n. puolikas uunipelti. Tasoittele massa n. 2-3 cm paksuiseksi levyksi ja laita jääkaappiin. Kun levy on jähmettynyt kovaksi, leikkaa terävällä veitsellä neliöitä.

Tarkkoja ainemääriä ei tässä puuhassa tarvita. Testasin Rocky Roadin tekoa kahteen otteeseen ja molemmilla kerroilla nakkasin suklaan sekaan aineksia fiilispohjalta. Hyvää tuli molemmilla kerroilla. Työkaverit söivät näitä kipollisen ennen kuin ehti kissaa sanoa!

Suklaa-riisimurokarkit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti