torstai 6. joulukuuta 2012

Porkkanakakku

Viime viikonlopun päiväkahvivieraita varten tein porkkanakakkua. Jälleen yksi resepti joka toimii takuuvarmasti ja tulos on aina yhtä herkullinen. Kakkupohjan tein jo edellisenä päivänä jotta se sai mytiintyä jääkaapissa yön yli. Juuri ennen vieraiden tuloa kakku sai kuorrutuksensa.
Resepti on napattu kymmenen vuotta sitten Valion nettisivuilta. Klassikkoainesta!

Kakkupohja:
3 luomumunaa
2.5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl kanelia
200 g voita sulatettuna
4 dl hienoksi raastettua porkkanaa
50 g hasselpähkinärouhetta

Kostutukseen: omena- tai appelsiinimehua

Kuorrutus ja täyte:

50 g pehmeää voita
3 dl tomusokeria
150-200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 tl vaniljasokeria
Tilkka sitruunamehua

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää sulatetun voin, pähkinärouheen ja porkkanaraasteen kanssa vuorotellen vaahtoon.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (käytin neliskanttista 23x23 cm kokoista vuokaa). Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.
Anna jäähtyä. Kakun voi hyvin antaa jäähtyä seuraavaan päivään.

Tee kuorrutus: sekoita kaikki kuorrutuksen aineet keskenään. Niitä kannattaa lisäillä muutamassa erässä jotta saat viilattua maut tasapainoon.
Leikkaa kakkupohja kahtia, ja kostuta alempi pohja mehulla. Levitä osa kuorrutteesta kakun väliin, loput kuorrutteeksi kakun päälle. Koristele mantelilastuilla tai pähkinärouheella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti