Itsenäisyyspäivän kunniaksi pipersin juhlaillallisen alkupaloiksi pieniä herkkupaloja, pääraaka-aineina kala ja katkaravut. Tein kahta erilaista tahnaa, joista saa pienellä koristelulla näyttävän tarjottimellisen herkullisia suupaloja. Tahnat ovat nopeita valmistaa ja ne toimivat mainiosti esimerkiksi wrappien täytteenä kera kasvisten.
Ruissipsit katkaraputäytteellä
100 g creme fraiche
2 rkl majoneesia (esim. Hellmann's)
Puolikas punasipuli
Puolikas omena
Tuoretta tilliä
Suolaa
Sitruunapippuria
2-3 dl kuorittuja pakastekatkarapuja
Linkosuon valkosipuli Ruissipsejä
Sulata katkaravut. Rutista niistä ylimääräinen neste pois. Pilko katkarapuja hieman pienemmiksi. Kuutioi omena ja sipuli hienoksi silpuksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta tillillä, suolalla ja sitruunapippurilla. Asettele lusikallinen täytettä ruissipsien päälle juuri ennen tarjoilua. Koristele kokonaisella katkaravulla ja tillillä.
Kylmäsavulohitahnaa ja saaristolaislimppua
150 g Creme Bonjour ruohosipuli
200 g kylmäsavulohta
Puolikas omena
Puolikas punasipuli
Saaristolaislimppua
Keitettyjä kananmunia
Tuoretta tilliä
Leikkaa kylmäsavulohi pienehköiksi paloiksi. Hienonna omena ja sipuli pieneksi silpuksi. Sekoita tahnan ainekset keskenään.
Leikkaa saaristolaislimppuviipale neljään osaan. Asettele kunkin leipäviipaleen päälle pala keitettyä kananmunaa ja lusikallinen tahnaa. Koristele tillillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti