lauantai 15. joulukuuta 2012

Pieniä herkkupaloja

Itsenäisyyspäivän kunniaksi pipersin juhlaillallisen alkupaloiksi pieniä herkkupaloja, pääraaka-aineina kala ja katkaravut. Tein kahta erilaista tahnaa, joista saa pienellä koristelulla näyttävän tarjottimellisen herkullisia suupaloja. Tahnat ovat nopeita valmistaa ja ne toimivat mainiosti esimerkiksi wrappien täytteenä kera kasvisten.

Ruissipsit katkaraputäytteellä

100 g creme fraiche
2 rkl majoneesia (esim. Hellmann's)
Puolikas punasipuli
Puolikas omena
Tuoretta tilliä
Suolaa
Sitruunapippuria
2-3 dl kuorittuja pakastekatkarapuja
Linkosuon valkosipuli Ruissipsejä

Sulata katkaravut. Rutista niistä ylimääräinen neste pois. Pilko katkarapuja hieman pienemmiksi. Kuutioi omena ja sipuli hienoksi silpuksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta tillillä, suolalla ja sitruunapippurilla. Asettele lusikallinen täytettä ruissipsien päälle juuri ennen tarjoilua. Koristele kokonaisella katkaravulla ja tillillä.

Kylmäsavulohitahnaa ja saaristolaislimppua

150 g Creme Bonjour ruohosipuli
200 g kylmäsavulohta
Puolikas omena
Puolikas punasipuli

Saaristolaislimppua
Keitettyjä kananmunia
Tuoretta tilliä

Leikkaa kylmäsavulohi pienehköiksi paloiksi. Hienonna omena ja sipuli pieneksi silpuksi. Sekoita tahnan ainekset keskenään.
Leikkaa saaristolaislimppuviipale neljään osaan. Asettele kunkin leipäviipaleen päälle pala keitettyä kananmunaa ja lusikallinen tahnaa. Koristele tillillä.

Saaristolaisleipää ja lohitahnaa
Ruiskeksi ja katkaraputahnaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti