Yksi testattavista resepteistä löytyi amerikkalaisesta Bake or Break -blogista. Ja eihän siitä huonoa voi tulla kun yhteen kakkuun ahtaa melkein kilon tuorejuustoa, kinuskia, pähkinöitä... Muokkasin reseptiä hieman, ja työporukka sai toimia koemaistajina. Vastaanotto oli hurmoksellinen (hahaa, ehkä hieman liitoiteltu kuvaus mutta ei se palaute huonoa ainakaan ollut!)
Tervetuloa siis maistamaan Juustokakkutaivaan antimia Ravintolapäivänä 18.8.2013 klo 11-15 osoitteeseen Martinpojankatu 24, Tampere (Turtolan Citymarketin takana). Tarjolla sen seitsemän sortin juustokakkuja, muun muassa tätä ihanaa pekaanipähkinä-kinuskijuustokakkua!
Pohja:
3 dl Digestive-keksejä murskattuna
4 rkl voita
1.5 tl sokeria
Täyte:
800 g Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
160 g Philadelphia Marabou suklaatuorejuustoa
1.5 dl sokeria
1 keltuainen
3 munaa
1 rkl vaniljasokeria
Kinuski:
2 dl kermaa
2 dl sokeria
50 g voita
Päälle:
Pekaanipähkinöitä
Dajm-suklaata
Murskaa Digestive-keksit melko pieneksi muruksi ja lisää joukkoon pehmeä voi ja sokeri. Sekoita tasaiseksi ja painele irtopohjavuuan pohjalle (läpimitta 25-28 cm).
Tee täyte: sekoita tuorejuustot ja sokeri ilmavaksi, sileäksi massaksi. Lisää keltuainen ja kananmunat yksi kerrallaan tuorejuustomassan joukkoon. Sekoita jokaisen lisäyksen jälkeen hyvin. Lisää lopuksi vaniljasokeri. Kaada täyte pohjan päälle ja paista n. 40 minuuttia 165 asteisessa uunissa alatasolla. Sammuta tämän jälkeen uuni, avaa uuninluukku raolleen ja anna kypsyä jälkilämmössä tunnin verran.
Kinuski: Paahda sokeria pannulla kullanruskeaksi. Kuumenna kerma kasarissa ja lisää pannulle sulaneen ja paahtuneen sokerin joukkoon. Lisää nokare voita. Sekoita ja keittele miedolla lämmöllä kunnes kinuski sakenee.
Kaada kinuskia täysin jäähtyneen kakun päälle. Ripottele pinnalle rouhittuja pekaanipähkinöitä, murskattua Dajm-suklaata ja sormisuolaa. Parasta kakku on seuraavana päivänä, kun se saa makustua jääkaapissa yön yli.
1 keltuainen
3 munaa
1 rkl vaniljasokeria
Kinuski:
2 dl kermaa
2 dl sokeria
50 g voita
Päälle:
Pekaanipähkinöitä
Dajm-suklaata
Murskaa Digestive-keksit melko pieneksi muruksi ja lisää joukkoon pehmeä voi ja sokeri. Sekoita tasaiseksi ja painele irtopohjavuuan pohjalle (läpimitta 25-28 cm).
Tee täyte: sekoita tuorejuustot ja sokeri ilmavaksi, sileäksi massaksi. Lisää keltuainen ja kananmunat yksi kerrallaan tuorejuustomassan joukkoon. Sekoita jokaisen lisäyksen jälkeen hyvin. Lisää lopuksi vaniljasokeri. Kaada täyte pohjan päälle ja paista n. 40 minuuttia 165 asteisessa uunissa alatasolla. Sammuta tämän jälkeen uuni, avaa uuninluukku raolleen ja anna kypsyä jälkilämmössä tunnin verran.
Kinuski: Paahda sokeria pannulla kullanruskeaksi. Kuumenna kerma kasarissa ja lisää pannulle sulaneen ja paahtuneen sokerin joukkoon. Lisää nokare voita. Sekoita ja keittele miedolla lämmöllä kunnes kinuski sakenee.
Kaada kinuskia täysin jäähtyneen kakun päälle. Ripottele pinnalle rouhittuja pekaanipähkinöitä, murskattua Dajm-suklaata ja sormisuolaa. Parasta kakku on seuraavana päivänä, kun se saa makustua jääkaapissa yön yli.
Juustokakkua vielä kerta kiellon päälle - täytyy varmaan tehdä sun ohjeella, en ehtinyt maistaa!
VastaaPoista