Jäätelönteko on inspiroivaa puuhaa. Rajattomasti mahdollisuuksia kokeilla eri makuvariaatioita. Pieni ruokakemisti sisälläni heräsi: miksi toisissa jäätelöresepteissä on kananmunaa, toisissa ei? Miten eri raaka-aineet vaikuttavat jäätymiseen, koostumukseen, sulamiseen? Voi tätä mahtavaa uuden oppimisen tunnetta!
Koneeni on Ariete-merkkinen ja pakastimessa jäähdytettävää mallia: jäätelökoneen kulhoa siis jäähdytetään pakastimessa ensin vuorokausi ennenkuin varsinaiseen jäätelöntekoon päästään. Itse en kokenut tätä vuorokauden ennakointia hankalaksi. Aion säilyttää kulhoa pakastimessa, tällöin se on käyttövalmiudessa milloin vain jäätelönhimo iskee. Kulho on melko iso, se ei mihinkään pieneen pakastelokeroon mahdu. Valmista jäätelöä tuli vajaa litra. Oheisen mansikkajäätelön ohjeen löysin Kotilieden nettisivuilta.
PS. Kiitos työkaverille: jäätelökoneen myötä toteutui yksi keittiöunelma!
Mansikkajäätelö jäätelökoneella
250 g tuoreita mansikoita
125 g sokeria
1 rkl sitruunamehua
2 dl kuohukermaa
1 dl kulutusmaitoa
Soseuta mansikat sauvasekoittimella, sekoita joukkoon sokeri ja sitruunamehu. Lisää mansikkasoseen joukkoon kerma ja maito ja sekoita ainekset keskenään. Kaada seos jäätelökoneen jäähdytyskulhoon ja veivaa jäätelökoneella puoli tuntia. Kaada sen jälkeen jäätelömassa pakkasenkestävään astiaan ja jäähdytä loppuun pakastimessa (n. 2 tuntia).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti