Ei ole nimittäin tapaksissa San Sebastianin pikkukaupungin voittanutta. Olen testannut Barcelonat, Sevillat, Madridit ynnä muut. Piti matkustaa Pohjois-Espanjaan Atlantin rannikolle kunnes löytyi minun ruokaparatiisini: idyllinen pikkukaupunki, jossa tunnelmallisten ravintoloiden tiskit täytetään mitä erilaisimmilla, herkullisilla tapaksilla.
Ehkä se on nimenomaan tämä tarjoilutapa, joka miellyttää, ja joka oli kaupungin lukuisille tapasravintoloille tyypillistä: baaritiski täynnä (ja todellakin: täynnä! Vieri vieressä! Paljon! Montaa sorttia!) pieniä, taidokkaita herkkuja. Ja ei, kyseessä ei todellakaan ole mikään "Golden Rax Pixxa-buffet" -tyylinen ratkaisu, jossa eltaantunut ruoka makaa tiskillä koko päivän.
Muualla Espanjassa tapaksia tilataan yleensä ruokalistalta, tiskillä saattaa olla esillä muutamaa sorttia, ja nekin melko yksinkertaisia tyyliltään. Barcelonassa muistan nähneeni vastaavia, runsaita tapastiskejä muutamassa kuppilassa.
Noh, sinne jäi San Sebastian Atlantin aaltojen hyväiltäväksi. Projektinani on lähitulevaisuudessa loihtia tapaksia kaupungin innoittamana - perästä siis kuuluu!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti