Täytteeseen sopivat mielestäni parhaiten kovat, kypsät banaanit - en pidä ylikypsien, pehmeiden banaanien koostumuksesta ja ne tekisivät piirakasta vielä entistäkin makeampaa.
Allaoleva ohje on napattu Hellapoliisin sivuilta.
Pohja:
260 g LU Bastogne keksejä
70 g voita sulatettuna
Täyte:
1 prk makeutettua kondensoitua maitoa
2-3 banaania viipaleina
2 dl vispikermaa
Valmista ensin toffee kondensoidusta maidosta. Poista purkista etiketti ja laita purkki avaamattomana kattilaan. Laita vettä niin paljon, että purkki peittyy. Keitä miedolla lämmöllä kolmisen tuntia. Lisää keittämisen aikana kattilaan vettä tarvittaessa.
Anna purkin jäähtyä hieman ennen avaamista.
Valmista pohja: murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Leikkaa leivinpaperista halkaisijaltaan 24-26 cm ympyrä ja laita se irtopohjavuoan pohjalle. Painele keksiseos vuoan pohjalle.
Levitä päälle keitetty kondensoitu maito ja viipaloidut banaanit.
Vaahdota kerma ja mausta halutessasi sokerilla.
Levitä kermavaahto piirakan päälle. Koristele banaanisiivuilla ja keksinpalasilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti