
Hernepesto
(Aineksia kannattaa lisätä herneiden joukkoon vähän kerrallaan ja maistella seosta aktiivisesti, jotta saat omaan makuusi sopivan peston. Tämän takia määrät ohjeessani ovat summittaisia).
n. 1 litra herneenpalkoja (näistä tuli n. 150 g herneitä. Voit käyttää myös pakasteherneitä)
n. 1 dl parmesaania raastettuna
n. 1 dl pinjansiemeniä tai manteleita (paahdettuna, jos jaksat nähdä vaivaa)
2 isoa oksaa tuoretta minttua
3 isoa oksaa tuoretta basilikaa
n. 1 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Riivi herneet irti herneenpalkoista. Raasta parmesaani. Irrota mintun- ja basilikanlehdet varsistaan. Laita herneet monitoimikoneeseen ja lisää joukkoon muut ainekset parissa-kolmessa erässä. Sekoita ja maistele pestoa matkan varrella aktiivisesti. Valmis pesto on raikkaan vaalean vihreää ja koostumukseltaan kermaisen pehmeää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti