sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Rahkapannukakku

Pannukakku rahkasta
Alkoipa eräänä iltana tehdä valtavasti mieli pannukakkua. Maitoa ei minun jääkaapistani löydy koskaan, joten olin jo hautaamassa pannukakku-haaveita. Onneksi olin napannut kesällä ilmestyneestä Pirkka-lehdestä rahkapannarin ohjeen. Tästä tuli mahtavan hyvää: pannukakku on reilusti tavallista pannukakkua tuhdimpaa tavaraa, ja sopisi mainiosti esimerkiksi aamiaispöytään. Tämä oli ihanaa tuoreiden marjojen ja itsetehdyn omenahillon kanssa!

Rahkapannukakku

2 prk (á 250 g) maitorahkaa
6 luomukananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
voita

Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään. Anna turvota n. 10 minuuttia. Levitä taikina puolikkaalle uunipellille voidellun leivinpaperin päälle tai isohkon, voidellun uunivuuan pohjalle (koko n. 23 cm x 30 cm). Lisää halutessasi taikinan pinnalle muutama nokare voita.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 30 minuuttia. Nauti tuoreiden marjojen ja hillon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti