keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Jogurtti-marjapiirakka


Vadelma-mustikkapiirakkaLoppukesä on mahtavaa aikaa: rakastan marjojen poimimista ja metsässä samoilua. Ja marjareissun päätteeksi on tottakai leivottava aina jotain. Tämä Valion sivuilta löytynyt resepti oli helppo ja herkullinen. Jogurtti toi reseptiin hyvää mehevyyttä ja tuoreet, vastapoimitut mustikat ja vadelmat pääsivät hienosti oikeuksiinsa. Korvasin osan venhäjauhoista perunajauhoilla, mikä teki pohjasta entistä mehevämmän.

Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
150 g voita
2 munaa
1 dl Valio A+ täyteläinen luonnonjogurtti maustamaton
1 tl kardemummaa

Täyte:
3-4 dl marjoja (käytin vadelmia ja mustikoita)
1 rkl perunajauhoja
1 muna
2 dl Valio A+ täyteläinen luonnonjogurtti maustamaton
0,5 dl sokeria
1 vaniljatangon siemenet

Sekoita kulhossa kuivat aineet. Lisää voi, munat ja jogurtti. Mausta hienonnetulla kardemummalla. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina uunivuokaan (Ø 27 - 30 cm). Levitä löysähkö taikina pohjalle ja ylös vuoan reunoille. Ripota marjat pohjataikinalle. Laita marjoja enemmän reunoille kuin keskelle, näin pohja kypsyy myös keskeltä.
Yhdistä muna, jogurtti ja sokeri. Lisää vaniljatangosta siemenet. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos mustikoiden päälle. Paista uunin alimmalla tasolla 200 asteessa 25 - 30 min tai kunnes kypsä. Tarjoa jäähtyneenä vaniljajäätelön kanssa.

Mustikka-vadelmapiirakka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti